Gyermekeink megszületése sorskérdés - Városi Kurír

Sorting by

×

Gyermekeink megszületése sorskérdés

A magyar családokban a gyermekek megszületése sorkérdés, amelyhez a kormány minden segítséget szeretne megadni – mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Bősárkányban, ahol átadták a település bölcsődéjét.

Hirdetés

“Szükség van a gyermekeinkre, hogy legyen, aki a magyarságot tovább viszi”

Fülöp Attila kifejtette, hogy a gyermekek megszületése egyrészről a család továbbélése, nevének fennmaradása szempontjából sorskérdés, másrészről a nemzet fennmaradása és megmaradása szempontjából is.
– fűzte hozzá.

Kiemelte, hogy az elmúlt években és ezekben a hónapokban is több mint 230 milliárd forintból mintegy 22 ezer új bölcsődei férőhely létrehozásáról döntött a kormány.

Fülöp Attila hangsúlyozta, hogy 2010 óta a családpolitika a kormány számára nem egy a számos kérdés közül, hanem az egyik legfontosabb.

A családpolitikán belül az egyik fontos elem az, hogy ha a kisgyermeket nevelő szülők dolgozni szeretnének, akkor a gyermekek napközbeni felügyelete ne legyen ennek akadálya akkor sem, ha a családban ezt nem tudják megoldani – mondta.

Bősárkányban az eddig nem létező bölcsődei ellátás hosszú távon a település bővüléséhez is hozzájárul

Fülöp Attila beszédében kitért arra is, hogy minden intézmény, ami az elmúlt évtizedben vidéken épült, azt szolgálja, hogy a településnek legyen megtartó ereje, az emberek azért ne költözzenek el, mert hiányzik valamilyen fontos szolgáltatás vagy infrastruktúra.

Szalay Imre, Bősárkány polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy az elmúlt években mintegy 350 sikeres pályázatnak köszönhetően több mint négymilliárd forint állami és uniós támogatás gazdagította a falut, ahol a lakosságszám folyamatosan emelkedik.

A két csoportban 16 gyermek ellátását biztosítani tudó bölcsőde építését tavaly tavasszal kezdték el. A minibölcsőde a helyi Tündérfátyol Óvodához tartozik.

A polgármester beszélt arról is, hogy az elmúlt időszakban megújították az egészségházat, napelemes rendszert telepítettek az óvoda épületére és utcák újultak meg. Az óvoda bővítése folyamatban van az ötödik csoportszobával, tornateremmel és egy új vizesblokk kialakításával, ezen túlmenően a közeljövőben befejeződik a könyvár felújítása is – mondta.

(MTI)

Olcsó húsnak híg a leve, avagy egy debreceni bölcsődefelújítás kálváriája

 

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Gyermekeink megszületése sorskérdés

  • 2022.06.18 - 20:05
    Közvetlen hivatkozás

    Első blikkre azt olvastam, hogy gondolkodáspolitikáért felelős államtitkár. Aztán jöttem rá, hogy gondoskodáspolitikáról van szó.
    Ez a jóember vajon mit néz, a cseh2-t? Vajon tudja, hogy ebben a lerabolt,lepusztított országban sorra zárnak be a szülészeteket,vagy a hét két napján lehet csak szülni,de csak délután kettőig. És ebben az a szörnyű, hogy igaz. Vagy az oktatás, ahonnan lassan az utolsó tanár is kikopik, vagy a lepusztított egészségügy, rengeteg hiányzó orvossal, kilométeres várólistákkal. Ki az a hülye, aki ebbe a pusztulatba gyereket csinál? Manapság a magyar gyerekek külföldön születnek, hazugságoktól,uszitasoktol mentes országba, ahol jól keresnek,jól élnek. Itt baromira nem élünk jól, viszont hurrá,hurrá, van rengeteg rohadtdrága kihasználatlan stadion, veszteséget termelő kisvasút, és egy valag látványberuházás, amiknek az árán rendbe lehetett volna hozni az egészségügyet, az oktatást béremelésestől

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.