Gyurcsány: a választás tétje, hogy normális ország lesz-e Magyarország

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint a választás tétje, hogy Magyarország korrupció nélküli, normális ország lesz-e.

Az ellenzéki pártvezető az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta, a többség változást akar, aki pedig változást akar, annak annyi a dolga, hogy nem a Fideszre, hanem a demokratikus ellenzékre szavaz, illetve a DK listájára. És akkor könnyebb lesz az élet április 9-én – tette hozzá.

“Semmi mást nem szeretnék jobban, minthogy ez az átkozott hatalom végre megbukjon” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Úgy vélekedett, hogy a jelenlegi kormány lényege a korrupció. Korrupt politikusok mindig voltak és lesznek, ám ezt a kormányt most a miniszterelnökig elérő korrupció élteti – mondta.

Amikor a korrupció és a bűn ilyen sötéten árnyékolja be a kormány egész tevékenységét, amikor a településeken úgy beszélnek a fideszes polgármesterekről, hogy “miszter 20 és 30 százalék”, amikor az összes, a korrupció szintjét vizsgáló nemzetközi felmérésben egyre lejjebb csúszik Magyarország, akkor baj van – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Kérdésre azt is mondta, hogy pártja az egyetlen, amely kitart a rendszerváltás után megfogalmazott azon konszenzus mellett, hogy a határon túli magyarok nem kaphatnak szavazati jogot. Szerinte 2004-ben, az állampolgárság kiterjesztéséről szóló népszavazás előtt még Orbán Viktor is ezt képviselte.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

Gyurcsány: elég a háborús hangulatkeltésből!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük