A krémleveseket gyakran éri az a vád, hogy az egyik 19 a másik 1 híján 20. Az alábbiakban igyekszünk bebizonyítani, hogy egy kis újítással akár a zellerkémleves is lehet izgalmasan újszerű.
Hozzávalók
Fél csokor angol zeller (zellerszár)
10 dkg burgonya
1 db húsleveskocka
4 dl főzőtejszín
9 dl víz
1 fej vöröshagyma
3 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
őrölt feketebors
2 ágaprított zellerzöld, tányéronként két jó nagy marok friss spenótlevél
só
Előkészítés
A megtisztított zellerszárakat kb. egészen apróra vágjuk, akárcsak a hagymát,. A megpucolt burgonyát is felkockázzuk, fokhagymát is egészen apróra daraboljuk, vagy reszeljük, a friss megmosott spenótot felcsíkozzuk.
Folytatás a következő oldalon!