Ha Márton nap, akkor itt a legegyszerűbb és legfinomabb sült libacomb

A libacomb sütése is azok közé a konyhai műveletek közé tartozik, amit a hivatásos szakácsok és a háziasszonyok is hajlamosak túlmisztifikálni. Én itt és most elárulom, milyen egyszerű is lehet.

Csak semmi feleleges fakszni!

Hozzávalók

(Figyelmeztetés: Ilyenkor Márton nap környékén a legdrágábbak a liba alkatrészek)

Személyenként 1 maximum 2db. hízott libacomb,

1db vörös- vagy salottahagyma ,

5-6 cikk kicsit megtört fokhagyma gerezd,

só, bors

Előkészítés a sütésig

A combok bőrét nagyon óvatosan, hogy bele ne vágjunk a húsba, beirdaljuk.

(Tipp: Ha elég nehéz a konyhakés, amit használunk, akkor ne is nyomjuk rá a bőrre, elég az a nyomás, amit az önsúly kifejt).

Addig hevítünk egy serpenyőt nagy lángon, amig füstölni nem kezd.

Igy készül

A combokat bőrükkel lefelé betesszük a füstölgően tüzes serpenyőbe és néhány perc (5-8) alatt kisütjük belőle a zsírt,

miután óvatosan megfordítottuk, kicsit lejjebb vesszük a hőt és igy sütjük, nem több, mint 5 percig,

felöntjük kb 1-1,5 dcl vízzel, hozzá dobjuk a négyfelé vágott hagymákat és a fokhagymát,

letakarva kb. 40 perc (attól függ, mekkorák a combok) alatt puhára pároljuk.

A végén meglocsoljuk a szafttal és betesszük 5 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe, hogy ropogjon a bőre.

Ennyi!

Köretnek legelterjedtebb a hagymás törtkrumpli – párkép.

Jó étvágyat!

Ez is finom!