Nyakunkon a tartalmas levesek időszaka, íme egy klasszikus: a Jókai bableves

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

A nyár és az ősz ízei után hamarosan megérkeznek a tél ételei, ezek közül mutatunk most egy nagyon finom, hagyományos receptet: a Jókai babalevesét.

Hozzávaló

500 g száraz tarkabab

1 kg füstölt csülök

100 ml olaj

2 fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

1 ek pirospaprika

só, bors

5 db babérlevél

2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa 2 szál zellerzöld

150 g parasztkolbász

100 ml tejföl1 ek liszt, 1 csokor petrezselyem

A csipetkéhez

100 g liszt Hozzávaló kipipálva 1 db tojás Hozzávaló kipipálva só, bors

Igy készül a Jókai bableves, de az már a következő oldalon!

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse