Győr polgármestere: kikérem magamnak, hogy amiért megdolgoztam, azt néhány proli gondolkodású, sutyerák, baloldali, liberális bunkó megkérdőjelezze

A keddi győri közgyűlés végén került napirendre Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármesterének 5,2 millió forintos jutalma, ami orvosi, illetve polgármesteri munkája nyomán, 35. évi jubileumára jár neki. Korábban ezzel kapcsolatban azt mondta: “ha jár, akkor jár. Maga mit tenne? Adjam vissza, vagy vegyek mindenkinek 5 gombóc fagyit?” Végül azonban úgy tűnik, hogy mégis átgondolta a dolgot, és jótékony célra ajánlja fel a jutalmat – írja az úgytudjuk.hu.

Dézsi és az a bizonyos melegebb éghajlat…..

Végül azonban úgy tűnik, hogy mégis átgondolta a dolgot, és jótékony célra ajánlotta fel a jutalmat: de nem akárhogy, hanem úgy, hogy mindenkit elküldött melegebb égtájra, aki foglalkozni mert az üggyel. Dézsi polgármester elmondta, hogy

ezt a jutalmat nem ő kérte, még harminc dolgozónak jár ez a fajta jutalom a városházán.

Elmondta azt is, hogy külső szakértőt is felkért, hogy vizsgálja meg a törvényességet, bár megbízik a jegyző asszony szakértelmében. A kifizetés csak akkor jár majd, ha ez a jogi állásfoglalás megérkezik. Hajmeresztő, amiket mondanak a képviselők a polgármester szerint.

Aki még nem dolgozott, az nem tudja, mi a munka – ez jár neki, mert ezt úgy hívják, hogy munkáért járó fizetés.

Élete egyetlen politikai hibája szerinte, hogy

amikor alpolgármester volt, akkor nem vett fel 2,5 millió forintot, amit akkor neki is megítéltek.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

A monológ

Azt mondta, hogy most örül, hogy mindenkinek végig kell hallgatnia a következőket, nagyon várta a hozzászólásokat, és háromnegyed órás beszéddel készült. Ezt azzal indokolta, hogy szerinte

„karaktergyilkosságban mesterkedő helyi ellenzéki propagandisták” megkérdezték nyilvánosan, hogy „mi hasznosat csinált harmincöt év alatt”, ezért „néhány szóban” kitérne erre.

Ezután részletesen felsorolta, hogy az elmúlt 35 évben hol dolgozott, és milyen eredményeket ért el.

Végül arról beszélt, hogy családjának egyik tagja rákbetegséggel küzd, ezért

egy rákbetegekkel foglalkozó alapítványnak, a Judy Rákalapítványnak ajánl fel nagyjából 3 millió forintot, ami megfelel annak az összegnek, ami adózás után marad a jutalomból.

Ezután mindenkit, aki az ügyben megszólalt, hírt adott róla, vagy meg sem szólalt (pl. Pollreisz Balázs), „proli gondolkodású, sutyerák, baloldali, liberális bunkónak” nevezte. Aki szem- és fültanúja akar lenni az esetnek, az 01:52:00-tól tudja megnézni:

Friss híreink!