Ha Wizzair -el utazik, készüljön fel, hogy megdolgoztatják! – egy utas-munkás beszámolója….

Alig helyezkedtem el a jegyem szerinti ülésen, máris mellém pattant egy sztyuárdesz és közölte, hogy ne nagyon merüljek bele a könyvembe, mert dolgom lesz! – kezdte beszámolóját egy olvasónk. És lett is!

Tanulj, utas!

Már eddig is okozott meglepetéseket, ha a Wizzair mellett döntött az ember, példának okáért, néha felengedik a kézipoggyászt, máskor azt is fel kell adni, ami beleszámít a megengedett csomagszámba. Ám eddig még olyan hír nem érkezett, mint az alábbi:

“Pár napja utaztam Berlinbe a légitársaság aktuális járatával. Még el sem tudtam rendesen helyezkedni a  jegyem szerinti ülésen, amikor mellettem termett egy utaskísérő, a kezembe nyomott egy többoldalas, képekkel illusztrált prospektust és azt mondta, hogy

” …tanulja meg, hogy mit kell tennie, mert, ha szükség lesz rá, Önnek kell a vészkijáratot üzemeltetnie…”

Ezután, mint aki jól végezte – végeztette velem – dolgát, tovább állt.

Mint jó diák, magolni kezdtem….

Azt hamar kikövetkeztettem, hogy nem az “értelmet sugárzó küllemem” okán nyertem el a megtisztelő melót, hanem egyszerűen azért, mert oda szólt a jegyem, ahol az egyik – szám szerint nyolc van belőlük – vészkijárat van. Ha jól számolok, akkor nyolcad magammal magoltuk a többoldalas feladványt és készültünk arra, hogy mi leszünk a “kulcs a bajban”.

Elgondolkodtam: mi van akkor, ha erre a feladatra alkalmatlan utas vált jegyet éppen oda? Vagy elalszik, miközben jön a vész? Esetleg tanulási zavarral küzd és képtelen befogadni az információkat? Vagy csak utazni szeretne, felelősség nélkül?

Ez nem a személyzet dolga?

Laikusként csak kérdezem: nem a légitársaság feladata, hogy megfelelő számú személyzetet biztosítson az utazáshoz? A légi kísérőket évekig arra képzik ki, – ha jól tudok – hogy probléma esetén lélekjelenlétüknek és tudásuknak köszönhetően megoldják azt. Azért, mert egy út olcsóbb, mint a többi, attól még az alap biztonsági feladatokat biztosítania kell!”

Tanulság:Nehogy otthon hagyják a szemüvegüket, ha Wizzaireznek és tiszta fejjel, tanulásra készen foglalják el helyeiket, mert könnyen előfordulhat, hogy egy kis  társadalmi melóra kérik fel a kedves utast

Ha repülőre ül, már ezeket sem viheti magával!

Figyelem! Soron kívüli ellenőrzés a repülőtéren!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük