Connect with us

Bulvár

Hajrá sütőtök! – Felesborsó főzelék sütőtökkel „feljavítva”

Megosztás

Ha a ősz, ha tél a sütőtök szinte minden ételbe, vagy mellé finom, most lássunk egy minden ízében a hűvös őszre ajánlott főzeléket. Olvassa el, mert csütörtökön véget ér az „aranyősz” és jön a hűvös idő, akkor pedig kell az ilyen étel.

felesborsó,
Megosztás

A felhevített olajra dobjuk a felaprított hagymát, majd pár perc után rányomjuk a fokhagymát is (vagy apróra vágva hozzáadjuk).

A leöblített sárgaborsót is belekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb 1 ujjnyira ellepje.

A sütőtököt meghámozzuk, és viszonylag kis kockákra vágjuk. A sárgaborsóhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, és a zsályaleveleket is beledobjuk.

Lefedve, néha megkevergetve addig főzzük, míg a borsó puha nem lesz.

Kicsit szétnyomkodjuk a sütőtököt,

felöntjük az egészet tejszínnel, és egy utolsót forralunk rajta.

Ha szükséges, ízesítjük, és valami finom feltéttel tálaljuk is.

Jó étvágyat!

Ezt is kóstold meg!

Friss!

Szerző

2 of 2Next
Use your ← → (arrow) keys to browse