Bulvár
Hajrá sütőtökleves – recepthalom Halloweenre és azontúl
Use your ← → (arrow) keys to browse
Gyömbéres sütőtökkrém leves
Hozzávalók
- 0.5 közepes db vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 2 közepes db fehérrépa
- 1.5 kg sütőtök
- 3 gerezd fokhagyma
- 1.5 cm gyömbér
- 1 db leveskocka (elhagyható, akkor helyette só vagy ételízesítő)
- 1 dl főzőtejszín
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk.
- Eközben felkockázzuk a meghámozott, megtisztított zöldségeket (ízlés szerint módosíthatjuk a tök és a répák arányát, ki ahogy szereti, de azért a tök mindig legyen több, hisz úgy jön ki az íze).
- A hagymához adjuk, felöntjük vízzel, annyival, hogy ellepje, és hozzáadjuk a leveskockát, ízlés szerint borsot, sót, ha akarunk.
- Ha megfőtt, belereszeljük a gyömbért és a fokhagymát, majd botmixerrel pépesítjük.
- Tejszínt öntünk hozzá, és forralunk rajta egyet.
Édes-csípős sütőtökleves
Hozzávalók
- 2.5 kg kanadai sütőtök
- 1 dl főzőtejszín
- 1.5 l víz (nagyobb tök esetén több vízre lehet szükség)
- 1 cm gyömbér (ízléstől függ, aki csípősebben szereti, az többet is tehet bele)
- 1 közepes db vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 közepes db újhagyma zöldje
- fahéj ízlés szerint
- fokhagymapor ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A tököt megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és a sütőben 200 fokon puhára sütjük.
- Kiszedjük a megsült tököt a héjából, és félretesszük.
- Lábosban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért.
- Amikor már üveges a hagyma, belerakjuk a tököt, és felöntjük legalább annyi vízzel, hogy ellepje.
- Amikor már forr, ízlés szerint fűszerezzük, közben folyamatosan keverjük.
- 10 perc főzés után levesszük a tűzről, és botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk.
- Visszatesszük a tűzre, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt. (Ilyenkor érdemes megkóstolni a levest, és ízlés szerint sózni, fűszerezni még.) Pár perc után kész.
- Apróra vágott újhagymával, levesgyöngyökkel vagy felkockázott pirítóssal tálaljuk.
Szerző
Use your ← → (arrow) keys to browse
1 Comment
1 Comments
Leave a Reply
Leave a Reply
Friss
- Húsvétig maradt még egy kis időnk…
- A hülyeség kora – Miniszterelnöki vegyes felvágott
- Meghalt a csodálatos színész-matuzsálem
- Postás, aki mindig kétszer csenget: Emerencia néni, meghoztam a káposztája ÁFA-ját….
- Ujhelyi István: ha mocsarat csapolunk, terítsünk ki minden lapot, uraim!
- Csendesül az időjárás szigora
- ‘Sosem voltam a Pride-on, idén viszont biztos kimegyek’ – Reagált Orbán kijelentésére a Budapest Pride szervezőcsapata
- A Trump-Musk duó megzsarolta Zelenszkijt – Orbán jó érzékkel tudja, kit akar majmolni….
- Nagy márciusi horoszkóp – Senkit nem kímél, sem a jótól, sem a rossztól….
- Havasi Bertalanból lehet Orbán washingtoni kutakodója? – (kormány)Biztos állás…..
Pingback: Nálunk az ünnep a melegebb éghajlatra való küldözgetés terepe, amolyan “anyátok napja”! - Ezen a hétvégén tegyük azt, amire ez az időszakot kitalálták: szeressük halottaink emlékét, hátha ez az élőkre is átsugárzik! - Városi Ku