Bulvár
Hajrá sütőtökleves – recepthalom Halloweenre és azontúl
Use your ← → (arrow) keys to browse
Gyömbéres sütőtökkrém leves
Hozzávalók
- 0.5 közepes db vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 2 közepes db fehérrépa
- 1.5 kg sütőtök
- 3 gerezd fokhagyma
- 1.5 cm gyömbér
- 1 db leveskocka (elhagyható, akkor helyette só vagy ételízesítő)
- 1 dl főzőtejszín
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk.
- Eközben felkockázzuk a meghámozott, megtisztított zöldségeket (ízlés szerint módosíthatjuk a tök és a répák arányát, ki ahogy szereti, de azért a tök mindig legyen több, hisz úgy jön ki az íze).
- A hagymához adjuk, felöntjük vízzel, annyival, hogy ellepje, és hozzáadjuk a leveskockát, ízlés szerint borsot, sót, ha akarunk.
- Ha megfőtt, belereszeljük a gyömbért és a fokhagymát, majd botmixerrel pépesítjük.
- Tejszínt öntünk hozzá, és forralunk rajta egyet.
Édes-csípős sütőtökleves
Hozzávalók
- 2.5 kg kanadai sütőtök
- 1 dl főzőtejszín
- 1.5 l víz (nagyobb tök esetén több vízre lehet szükség)
- 1 cm gyömbér (ízléstől függ, aki csípősebben szereti, az többet is tehet bele)
- 1 közepes db vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 közepes db újhagyma zöldje
- fahéj ízlés szerint
- fokhagymapor ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A tököt megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és a sütőben 200 fokon puhára sütjük.
- Kiszedjük a megsült tököt a héjából, és félretesszük.
- Lábosban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért.
- Amikor már üveges a hagyma, belerakjuk a tököt, és felöntjük legalább annyi vízzel, hogy ellepje.
- Amikor már forr, ízlés szerint fűszerezzük, közben folyamatosan keverjük.
- 10 perc főzés után levesszük a tűzről, és botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk.
- Visszatesszük a tűzre, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt. (Ilyenkor érdemes megkóstolni a levest, és ízlés szerint sózni, fűszerezni még.) Pár perc után kész.
- Apróra vágott újhagymával, levesgyöngyökkel vagy felkockázott pirítóssal tálaljuk.
Szerző
Use your ← → (arrow) keys to browse
1 Comment
1 Comments
Leave a Reply
Leave a Reply
Friss
- Ezt nevezzük mi népvándorlásnak – Több mint 100 millió amerikai kel útra a napokban
- Ujhelyi István: amikor a valóság nem kopogtat többet, hanem egyszerűen berúgja az ajtót
- Vasárnapi (cseppet sem) ünnepélyes gondolatok egy pici országból
- Vidéki prókátor: Lázár, a Fidesz Gyurcsánya?
- Szanyi Tibor: kracsun = karácsony? – Úgy látszik, a jó hírek csak nem akarnak Orbánhoz kötődni
- Készülj a karácsonyra – 5 jótanács: így díszítsd az otthonod
- Orbán Viktor szerint “Brüsszel” Magdeburgot akar csinálni Magyarországból
- Időjárás, ma havazik, de mi lesz karácsonykor?
- Vasárnapi horoszkóp két nappal karácsony előtt
- Jobb félni? – Nemcsak rendőrök, de civilruhások is figyelnek
Pingback: Nálunk az ünnep a melegebb éghajlatra való küldözgetés terepe, amolyan “anyátok napja”! - Ezen a hétvégén tegyük azt, amire ez az időszakot kitalálták: szeressük halottaink emlékét, hátha ez az élőkre is átsugárzik! - Városi Ku