Kutyatetemmel a kutyahús-fogyasztás ellen! – Sokkoló tiltakozás….

Annyira megemelkedett az ingerküszöbe a XXl. század emberének, hogy ahhoz, hogy felkapjuk a fejünket szokatlan, néha horrorisztikus formát kényszerül választani a figyelemfelhívó. 

Halott kutyákkal a többiek életéért!

A szöuli tüntetés sokkoló volt, épp ezért végre rengeteg ember felháborodott. Az utóbbi évtizedekben nekik és az állatvédő szervezetek tevékenységének hatására jelentősen csökkent az étkezési célból levágott kutyák száma, ettől függetlenül mégis sok vendéglátóhely menüjén szerepel ez a fogás, mivel egy törvény sem tiltja a kutyák levágását és elfogyasztását.

 

tuntetes-kutyahus
Fotó: MTI/EPA/Kim Hee-Chul

(forrás)

 

Ami a mi kultúránkban felfoghatatlan, az máshol mindennapi dolog és fordítva. Mi előszeretettel és megrökönyödés nélkül fogyasztjuk a disznó, marha, csirke húsát, de felháborodottan, gondolunk azokra, akiknek csemege a kutyahús.

Több alapítvány nyomásának engedve és a rengeteg nemzetközi felháborodás hatására  egy dél-koreai bíróság határozatban mondta ki, hogy jogszabályellenes a kutyák húsukért való leölése.  Dél-Koreában becslések szerint évente egymillió kutyát öltek le és ettek meg. Ugyanakkor a kitartó állatvédők kampányainak, felhívásainak és petícióinak hála a kutyahús fogyasztás az utóbbi évtizedekben elképesztően visszaesett, valamint a fiatalabb generáció gyermekeit is sikerült arra nevelni, hogy a kutyákban ne haszonállatot, hanem társat lássanak.

 

Csak erős idegzetűeknek! – Betiltották végre a kutya-mészárszékeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük