Haumann – Moliére: mondd, te hülye vagy?

Az élet furcsa dolgokat produkál! Bárhol, bármikor lehetősége van a gondolkodó, humorral megáldott tehetségnek, hogy akár más bőrébe bújva, de kimondja véleményét. Ez történt Haumann Péterrel is.

Haumann – Moliére: mondd, te hülye vagy?
fotó: Kozma Janos/Magyar Színház

Moliére üzenete Orbánnak

Megesett az egyik Magyar Színházban futó Moliére: A fösvény előadáson, hogy amikor Haumann Péter Harpagonként szerepe szerint megkérdezte, „Ki lopta el a ládikámat?”, egy néző beszólt, hogy „Soros György!”. „Mondd, te hülye vagy?” – reagálta le az élet adta tragikomikus poént Haumann.

Nem kevés munkája van ebben a közönség – színész rögtönzésben Orbánnak és csapatának, no meg szintén temérdek pénzünk nekünk, mindannyiunknak.

Mivel a fenti párbeszéd az előadás egyik interaktív jelenetében hangzott el, amikor Harpagon a nézők között keresi az ellopott kincseit, és kérdezi, amit, nem lehet végletes következtetést levonni.

A 444.hu-n megjelent írás tanulsága szerint Sándor Erzsi, a színház sajtósa megérdeklődte a színésznél, ő mire emlékszik az esetből:

„van egy interaktív rész az előadásban, amikor lejövök a nézőtérre, és ott keresem a pénzes ládikót. Megszólítom a nézőket, és akkor, amikor az a szövegem, hogy „Aki tudja, az adja elő a ládikámat, vagy mondja meg, hogy ki vitte el!”, az utolsó sorokból, szélről valaki bekiabált, hogy „A Soros!”. Egy pillanatnyi csend volt, én meg odaszóltam: „Te hülye vagy?” – és fölrobbant az egész nézőtér. Nevettek és tapsoltak.”

Nem tudni, hogy az irónia volt-e a főszereplő ebben a dialógban, de a helyzet, ami előidézte, beszédes.

(forrás: 444.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük