Házikedvenceket áldottak meg egy madridi templomban

Többnyire kutyák és macskák részesültek a szentelt vízben és az áldásban, ami a gazdik szerint jó egészséget biztosít számukra ebben az évben is.
[mnky_ads id=”10551″]
Az állatok védőszentjének, Remete Szent Antalnak a napján több tucat gazdi jelent meg háziállatával a madridi San Anton templom előtt, egy sok-sok évre visszanyúló hagyomány miatt. Január 17-én ugyanis a négylábúakat is megáldják a helyi papok, így a Chueca úton idén is hosszú sorokban kígyózva várták a gazdik, hogy az ő kedvenceik is sorra kerüljenek. Többen ki is csinosították őket erre az alkalomra, hogy a legjobb formájukat mutassák, amikor a szőrzetükre kerül a szentelt víz és vele együtt az áldás.
[mnky_ads id=”10552″]

Voltak, akik már sokadik éve vitték kedvenceiket a templomhoz

“Ez nagyon különleges dolog, hogy ők is részesülhetnek az áldásban, ami egészséget és biztonságot ad nekik egy újabb évre” – mondta az egyik gazdi a The Local újságírójának. A tömegben többen voltak, akik már sokadik éve hozzák el ide kedvenceiket, a kutyák és macskák mellett pedig feltűnt néhány szokatlanabb vendég is – egy-egy nyúl vagy hüllő személyében.

A San Anton templomnak azonban nem ez az első úttörő kezdeményezése. Korábban a szegényeknek nyitottak éttermet, Robin Hood névre keresztelve, ami szintén nagy sikert aratott a helyiek és a turisták körében is.

Farmosi Nóra

Globoport
[mnky_ads id=”10553″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük