Házkutatás, lefoglalás, motozás – 2019. Magyarország, Momentum székház

Szerda reggel a Momentum Mozgalom Múzeum körúti székhelyén megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának Vizsgálati Osztálya.

NAV-rajtaütés

Arról tájékoztatták a párt munkatársait, hogy kutatást, motozást és lefoglalást rendeltek el a Momentum irodájában

„költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyben a bűncselekmény tárgyi, okirati bizonyítékainak, bizonyítási eszközeinek felkutatása és biztosítása céljából”

– írja a Momentum nemrég kiadott közleményében.

A párt szerint a kutatást

a Momentum 2018-as országgyűlési kampány költségvetési támogatásának elszámolása miatt rendelte el a NAV, valószínűsíthetően az Állami Számvevőszék (ÁSZ) korábbi feljelentése miatt.

Az ÁSZ 2018 októberében kezdeményezte a Momentum költségvetési támogatásának felfüggesztését, azzal az indokkal, hogy nem tudták elérni a pártot, ezért a 2018-as választási kampányköltéseivel sem számolt el szabályszerűen, a Momentum szerint azonban ők számtalanszor keresték az ÁSZ-t, amely viszont ügyet sem vetett rájuk. Akkor az ÁSZ egy videójában még azzal is meggyanúsította a Momentumot – a párt szerint minden alap nélkül -, hogy külföldről kaphatott tiltott támogatást a kampányához.

2019 februárjában aztán az ÁSZ megállapította,

hogy a pártnál megteremtették a törvényi előírásoknak megfelelő gazdálkodás alapvető kereteit, vagyis újra hozzáférhet felfüggesztett állami támogatásához.

A párt közleménye szerint mióta visszavonták a felfüggesztést, semmilyen problémát nem jelzett sem az ÁSZ, sem a NAV.

„Nem kértek be újabb iratokat, nem kerestek minket az ügyben, most azonban két héttel a választások után hirtelen bűncselekményekkel gyanúsítják a Momentumot, és fiktív számlákat keresnek.

Miközben sem a kamupártok,

sem a kormánypártok gyanús költéseit nem vizsgálják, az EP és az önkormányzati választások után a legerősebb ellenzéki párttá vált Momentummal szemben ismét hirtelen akcióba lendült az állampárti gépezet, minden eszközzel megpróbálva ellehetetleníteni minket. Nem ijedünk meg tőlük.”

– írják.

A cikk folyamatosan frissül….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük