Herfort Marietta lesz az árnyékkormány romaügyi tanácsadója

Herfort Marietta személyében romaügyi tanácsadóval bővült a DK árnyékkormánya – jelentette be pénteki, online sajtótájékoztatóján a testületet vezető Dobrev Klára.

Az EP-képviselő azt mondta, hogy az európai Magyarország nemcsak a többségi társadalom jogairól és lehetőségeiről szól, hanem a kisebbségekről is

Az európai Magyarország eszménye szól a magyar cigányságról is, arról, hogy hogyan lehet segíteni a roma fiatalok kitörését a sokszor örökségül kapott szegénységből, hogy milyen oktatással lehet felismerni és kiaknázi a tehetségüket – fogalmazott a politikus.

A 35 éves Herfort Marietta bemutatkozásként elmondta, hogy dolgozott újságíróként, kommunikációs szakemberként, az elmúlt tíz év nagy részében pedig a civil szférában, ahol a romák érdekképviseletének szentelte mindennapjait.

Hangsúlyozta, a makacsságának köszönheti, hogy diplomát szerzett és eljutott idáig, de azt szeretné, hogy másoknak ne kelljen ennyit küzdeniük, hogy előrébb jussanak az életben. Hozzátette, olyan Magyarországot szeretne, ahol egyetlen roma gyereknek sem kellene azt hallania az iskolában, hogy neki nem való az egyetem, és megkapják az esélyt a minőségi tanulásra és az előrelépésre.

(MTI)

Hét újonc lesz a Demokratikus Koalíció frakciójában