Újabb KESMA-termék bukta: valótlanságot közöltek szóban és fotóban egyaránt

Zsinórban bukják el a KESMA-bekebelezett újságok, portálok a sajtópereket, de kit érdekel ez azok után, hogy a választás előtt, vagy az éppen aktuális Fidesz-érdek érvényre juttatása idején megtették hatásukat: szavaztak, hittek nekik a megcélzottak. Most rózsaszín arccal és a köz pénztárcáját nem kímélve kérik a “bocsit”, megtették kötelességüket és maradhatnak…..

Beismerte a Metropol, hogy hazugságokat közöltek Mártha Imréről

Egy cikkben két valótlan állítást is helyreigazított a Metropol nevű ingyenes médiatermék.

„Valótlanul állítottuk, hogy Mártha Imre ellen négy ügyben is büntetőeljárás indult különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. A valóság ezzel szemben az, hogy Mártha Imre ellen egy ügyben sem indult büntetőeljárás”

– szól az első tétel. Majd jön a második felvonás:

„Cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy egy Mártha Imre által közösségi oldalra feltöltött és általunk közölt fotón Mártha Imre »Home Office« feliratot helyezett el. A valóság ezzel szemben az, hogy a Mártha Imre által a közösségi oldalra feltöltött fotón ilyen felirat nem látható, az általunk ilyen felirattal közzétett kép manipulált, azon e felirat utólag került elhelyezésre.”

Ezt írta a magát az „utca hangjának” nevező kormánypárti lap:

„A Metropol.hu 2022. január 5. napján »Legalább 50 milliárdos ingatlanbirodalmat rejteget a fővárosi közműcégek csúcsvezetője« címmel megjelent cikkének címével

  • valótlanul állítottuk, hogy Mártha Imre legalább 50 milliárd forint vagyonnal rendelkezik. Cikkünkben valótlanul állítottuk azt is, hogy
  • Mártha Imre ellen három ügyben indult korábban büntetőeljárás.

A valóság ezzel szemben az, hogy Mártha Imre ellen egyetlen ügyben sem indult büntetőeljárás. Cikkünkben valótlanul állítottuk azt is, hogy Mártha Imre egy részvénytársaság révén elsődlegesen tulajdonolja és irányítja az ugyancsak több milliárdot érő balatonalmádi kikötőt és a Vitorlás Kikötő Zrt. aranyrészvényese.

A valóság ezzel szemben az, hogy Mártha Imre és egy általa tulajdonolt gazdasági társaság a kikötőt tulajdonló cég részvényeinek 3,45 százalékát tulajdonolja, Mártha Imrének a többi részvénytulajdonossal szemben semmilyen tulajdonosi előjoga, többletjoga nincsen, »aranyrészvénnyel« – mivel ilyen a Vitorlás Kikötő Zrt.-ben nincs – Mártha Imre nem rendelkezik.

Cikkünkben valótlanul híreszteltük azt, hogy

Mártha Imre egy magánnyomozó közreműködésével próbálja kideríteni, hogy ki lehet az, aki széles körben elérhetővé tette a fővárosi közműcégek dolgozói számára Mártha posztjait”.

A célkereszteb ezúttal Mártha Imre volt….

A Fidesz-média tavaly decemberben indított lejáratókampányt a fővárosi közműholdingot vezető Mártha Imre ellen. Február elején a bíróság nyomozást rendelt el a Metropol újság kiadójánál egy Mártha Imre által, rágalmazás vádjával indított perben a feljelentő indítványa alapján. Mártha azután indított rágalmazási pereket a Metropol és az Origo ellen, hogy a lapok luxuséletmódját kritizáló, lejárató hangvételű cikkeket jelentettek meg róla.

Az ügy több szálon folyik, Mártha ugyanis a sajtó-helyreigazítási pereken felül személyes adattal való visszaélés miatt is tett feljelentést.

Karácsony Gergely olvasata

Semmi újdonság: hazudtak, pereltünk, nyertünk.