Kerítésen innen

Az Origo megsértette a felperes jóhírnévhez való személyiségi jogát és ezért bocsánatkérésre, helyreigazításra és sérelemdíj megfizetésére kötelezett

Alföldi Róbert: ez a valóság a fantasztikusan fejlődő, Európának példát mutató kb 9.850.000 lakosú országban....

Egyetlen mondat az Alföldi-Origo per ítéletéből: “A Kúria Pfv.IV.21.757/2014/3. sz. felülvizsgálati végzése hangsúlyozza: „nem »csökkentett«, hanem éppen nagyobb a felelőssége annak, aki akár alkalmazottként, akár képviselőként a közvélemény tájékoztatásában hivatásszerűen vesz részt.” Nevezett felperes Alföldi Róbert és a megvezetettek -ez esetben is- pedig mi vagyunk mindannyian.

Csak idő kérdése?

Újabb nyertes perről számolt be Alföldi Róbert közösségi oldalán:

“…a 2022. június 23-án kihirdetett első fokú bírósági ítélet szerint a személyiségi jog megsértése tárgyában indított pert annak minden pontjában megnyerte az ORIGO-t kiadó New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgáltató Kft ellen. Az ítélet szerint az alperes ( origo ) megsértette a felperes jóhírnévhez való személyiségi jogát és ezért bocsánatkérésre, helyreigazításra és sérelemdíj megfizetésére kötelezte.

“Kötelezi a bíróság az alperest, hogy az ítélet jogsértést megállapító rendelkezését 5 napon belül a www.origo.hu internetes oldalon

a cikkek címe alatt, a lead fölött bocsánatkérése egyidejű kifejezésével tegye közzé és azt minimum 30 napig, de a cikkek elérhetőségéig mindvégig tartsa ott.

Továbbá az ítélet jogerőre emelkedéstől számított 5 napon belül a www.origo.hu kezdőoldalán 24 órán keresztül a főoldalon görgetés nélkül elérhető módon, a címoldali cikkek betűtípusával és betűméretével megegyező betűvel kérjen bocsánatot és tegye közzé a jogerős ítélet rendelkező részének jogsértést megállapító rendelkezéseit az alábbi címmel és felvezető szöveggel olyan módon, hogy a közlemény legalább a megjelenés napján négy órán keresztül a főoldalon görgetés nélkül olvasható legyen és arra kattintva a jogerős ítélet rendelkező része olvasható legyen:

„Bocsánatot kérünk Alföldi Róberttől, amiért valótlan állításokat közöltünk róla. Lapunk ellen indított személyiségi jogi perben a bíróság megállapította, hogy Alföldi Róberttel kapcsolatban valótlan tényeket közöltünk és a valóságot hamis színben tüntettük fel. Bocsánatkérésünk mellett az ítélet rendelkező részének jogsértést megállapító rendelkezéseit nyilvános elégtételként alább változtatás nélkül közöljük.”

Köszönjük az eljáró ügyvéd, dr. Tóth Balázs állhatatos és precíz munkáját, ami révén az eddig elindított 5 sajtó és személyiség jogi per mindegyike Alföldi Róbert számára kedvező ítélettel végződött. És még egyetlen mondat az ítéletből:

“A Kúria Pfv.IV.21.757/2014/3. sz. felülvizsgálati végzése hangsúlyozza: „nem »csökkentett«, hanem éppen nagyobb a felelőssége annak, aki akár alkalmazottként, akár képviselőként a közvélemény tájékoztatásában hivatásszerűen vesz részt.”

A kommentekből….

“Azokat az “újságírókat” is kötelezném a bocsánatkérésre, akik nevüket adják az ilyen és ehhez hasonló megrendelt és pofátlanul leadott hazug cikkekhez.”

“Hányadik pert veszítik el Önnel szemben??? 😄 De így kell a sok gerinctelen, hazug, magukat újságírónak gondoló nyalonccal szemben fellépni! 😠”

“Nagyon helyes! Itt a neten, és a már alig eladható írott sajtóban, hatásvadász, valótlan firkálások jelenhetnek meg. A saját renoméjukat rontják, hiteltelenítik el. Elég szomorú, hogy peres úton lehet csak orvosolni ezeket a valótlanságokat, mert ez energiát vesz el az érintett, sértett féltől, és lássuk be kész hercehurca az egész folyamat. Mennyivel korrektebb lenne, ha meg sem jelenhetnének ezek a valótlanságok a sajtóban!!! Erre kellene szigorításokat, jogszabályokat foganatosítani! Szívből gratulálok a művész úrnak!”

“Origo huzza le magát a retyón…” 

About Author

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Comments (1)

  1. Lovag anatole Hongrois

    Gratulálok, és már nekem is jól esne egy hasonló elismerés amit kapott Alföldi művész úr. Esetemben a Debreceni rendőrkapitány dr Uzonyi Attila és a felesége a Debreceni Törvényszék elnöke dr Kahler Ilona perei. Megsértettem őket mert törvénytelenek voltak, és ez már 7 éve zajlik. Kapkodnak a hamis ítéletért. Idáig elküldtek 5 elme orvosi vizsgálatra, 1 alkalommal letartoztattak, 2 alkalommal házkutatást tartottak ahol írásaimat ellenőrizték és komputeremet, laptopomat, telefonjaimat vittek el. 9 bírósági perem volt, amit feleség és barátnő tartott, és 2 alkalommal molesztáltak a közlekedésben, és 6 alkalommal rabosítottak. Csak azért mert nyilvánosságra hoztam a férj letartoztat a feleség meg ítél. Majd a Miskolci bírónő okirat hamisitást követett el, a barátnő, dr Tőzsér Ildikó birónő. Talán még el fog tartani egy pár évig, mert az igazságot képviselem és nem a hatalom packázásait.

Szólj hozzá!