Connect with us

Voks 2024

Hiába beszél nekik (is) Pellegrini elnök – Orbán Viktor és társai a szégyenletes úton

A fiókban reméljük már nem csak a "béke költségvetése" van, hanem a kormány lemondása is - kommentelték Orbán legújabb bejelentését
Megosztás

Tragikus esemény törtét tegnap Szlovákiában, merényletet követtek el Robert Fico ellen. Az ország államfője Peter Pellegrini ma arra kérte a pártokat, hogy függesszék fel kampánytevékenységüket. Az elnök szavait azonban a határ magyar oldalán nem hallották meg.

Lövések Nyitrabányán

Szerdán délután meglőtték Robert Fico szlovák miniszterelnököt a kormány handlovái kihelyezett ülése után, majd kórházba szállították.  A helyszínen tartózkodó tanúk szerint Fico az őt üdvözlő emberek közé ment, amikor a lövések eldördültek. Fico ezek után a földre esett, majd példás gyorsasággal kórházba szállították, ahol egy többórás műtétet hajtottak végre rajta, írtuk meg elsők között.

Ez a merénylet a feszültség fokozódását is okozhatja. Egy ilyen cselekedet motivációja eltérő lehet, mondta Eva Klimová pszichológus, a Szlovák Pszichológusi Kamara volt vezetője a támadás kapcsán. Arról azonban ő sem beszélt, hogy miként igyekeznek majd egyes politikusok a maguk javára kihasználni a tragikus eseményt. Szlovákiában már csütörtökön megkezdődött a politikusok egymásra mutogatása, alighanem ennek akar gátat vetni Pellegrini elnök felhívásával.

Nem úgy Magyaroroszágon

A kormánykoalíció politikusai és sajtójuk élükön Orbán Viktor miniszterelnökkel szinte azonnal belendültek és igyekeznek miden lehetséges módon ki- és felhasználni, a maga javára fordítani egy másik nép tragédiáját. A miniszterelnök egyik mai posztjában például többek mellet  ez is olvasható:

„A szlovák miniszterelnök ellen egy baloldali aktivista merényletet követett el. A legfontosabb hónapokban Robert Fico kiesett a munkából. Bizakodunk a felépülésében, de ma egyedül kell küzdenünk a békéért. Mostantól kétszeres erővel, egymagunk kell harcolnunk. Minden eddiginél nagyobb jelentősége lett az európai választásnak. Véget kell vetni az erőszaknak! El kell mennünk és a békére kell szavaznunk június 9-én!”

A fenti bejegyzésél persze jóval cifrábbat is láthat, aki körülnéz mondjuk a megafonosok oldalain, vagy más politikusok közösségi posztjai között.

Sok sikert a böngészéshez!

pellegrii

Szerző