Hogyan csináljunk 2 hét alatt fidesz-szavazót? – tudatformáló tábor 16-18 éveseknek

Nagy a kormány-dilemma: nem használ a sorosozás, a migráns-őrületkeltés, mégis, mi kellhet ezeknek a “kölköknek”? Kiszivárgott a kéthetes érzékenyítő tábor terve a 16-18 évesek megkörnyékezésére – írta meg a Magyar Hang.

Csőben a lyuk: érzékenyítő tábor

“A kormánypárt vezetésében komoly fejtörést okoz, miként lehetne megszólítani és „Fidesz-szavazóvá tenni” azt a körülbelül félmillió fiatalt, akik a jelenlegi kormányzati ciklusban, tehát a 2022-es választásokig érnek szavazókorúvá.”

A fenti probléma megoldására azt találta ki a kormány-agy, hogy közel 10.000 16-18 éves diákot igyekszik két nyáron át – a választásig- úgynevezett érzékenyítő táborokba csalogatni. A magasztos célok azonban, legyünk őszinték, egy gyorstalpaló agymosást céloznak, de lássuk, minek a leple alatt készülnek eltéríteni a fiatalok gondolkodását. Ugyancsak a Magyar Hang említett cikke idézi a célok szó szerinti megfogalmazását:

„a) Megerősíteni az anyanyelvű kultúrában élő fiatalok nemzeti identitását, kulturális elköteleződését, egészséges nemzeti jövőképét.

b) Nemzeti identitás megerősítése: magyar hazaszeret, patriotizmus erősítése nemzeti tartalmú programokon keresztül (magyar teljesítmény, történelem, hagyományőrzés, kultúra, identitás bemutatása). Keresztény, nemzeti értékek elmélyítése, tudatformálás.

c) Fiatalok lelkének megszólítása. A táborban megkapott identitás/érdeklődés fenntartásának kidolgozása/biztosítása.”

Nem spórolnak

A kormány szokásához híven most sem szűkmarkú, ha a propagandáról van szó. A  Vándordiák 10 000 névre keresztelt (a 10.000 állítólag a megcélzott fiatalok számát jelöli) program teljes költsége összesen 4,5 milliárd – 4.500 millió forint, ami azt jelenti, hogy alapul véve a 10.000 főt, fejenként 450 ezer forintot szánnak fejenként a fiatalok

érzékenyítésére“.

A Rogán-féle propagandaminisztérium döntése értelmében a program lebonyolítója és kidolgozója a Magyarságkutató Intézet, az MKI, de azért nem maradhat ki a kormány “mindenkultúraügyi” csodagyereke, a kultúrharc felkent bajnoka, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Demeter Szilárd sem.

A fideszes urak nagy kapkodásukban a fiatalok szavazatai után a Vándordiák 10.000-et gondolhatják a második csodafegyvernek az államilag finanszírozott, ugyanezt a korcsoportot, azaz a legújabb választókat megcélzó külföldi nyelvtanulás mellett.

Úgy látszik, Magyarország jelenlegi urai semmit nem tanulnak a történelemből, pedig annyit talán érdemes lenne, hogy a csodafegyverek soha nem készülnek el, de ha mégis, szinte mindig be- de legalábbis fordítva sülnek el.

 

Egy hozzászólás itt: “Hogyan csináljunk 2 hét alatt fidesz-szavazót? – tudatformáló tábor 16-18 éveseknek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük