Ilyenkor hol van Orbán Viktor? Pénzhiány miatt nem készül el Törőcsik Mari szobra Velemben

Orbán Viktor 2019 márciusában még  Törőcsik Marit is felhasználta önmaga népszerűsítésére, most azonban amikor Velem szobrot állítana egykori híres lakójának nincs pénz rá. A művésznő halálának évfordulóján többen is emlékeztek rá a Blikk megkeresésére, köztük unokája Járai Máté, és a Velem polgármestere Bakos László is.

A nagy álom

Járai Máté évek óta tervezi, hogy színdarabot készít nagymamája életéről. A nyolcvanas években a színésznő férje, Maár Gyula és Selmeczi György zeneszerző készített egy lemezt Törőcsiknek, Máté ezen dalokat szerette volna felhasználni a művéhez, ám nem kapott rá engedélyt.

– Mari mama örömmel engedélyezte, sőt, támogatott is benne, ám Selmeczi nem. Hiába kértük, hajthatatlan volt. Mama nagyon szerette volna látni a darabot, kíváncsi volt, hogyan viszem színpadra, mit alkotok. Vágyott arra, hogy a színpadon lásson engem, ám ez az álma sajnos nem vált valóra – mondta szomorúan Máté.

– Tudom, hogy sokat jelentett volna neki, ha a papa által írt dalokat az én előadásomban hallja. Mindig azt mondta a mama, hogy teljes, kerek élete és pályafutása volt, nem hiányolt semmit, de tudom, hogy szerette volna ha ez a darab elkészül. Nem tettem le róla, hogy megvalósítsam, hogy megidézzem őt a színpadon, csak más formában, ezzel is ápolva az ő szellemi örökségét.

A velemi szobor

A község polgármestere, Bakos László elárulta lapunknak, hogyan emlékeznek meg az évfordulón híres lakójukról.

– Az ingatlan ügyéről, amelyből emlékházat szerettünk volna nem tudok mit mondani, ugyanis a művésznő lánya, Teréz még nem nyilatkozott arról, hogy mik a tervei. Sajnos a tervezett szoborról sem tudok új információval szolgálni, keressük rá az anyagi forrást. Májusban tartunk majd egy Törőcsik-estet, amelyen Jordán Tamás is fellép, mi így tisztelgünk a színésznő előtt – mondta Bakos.

„Valaki hiányzik a táncból”

Orbán Viktor, jó érzékkel, alig több mint két éve hatalmas média eseményt kerített abból, hogy személyesen vitte el, a művésznő születésnapján, a Kossuth Nagydíjat a beteg Töröcsik Marinak. Most viszont amikor emléke előtt kellene tisztelegni egy apró faluban a művésznőt idéző szoborral, sehol sincs a magyar miniszterelnök.

Minek is a 2/3 így is bezsákolva.

Kapcsolódó

Törőcsik,

2 thoughts on “Ilyenkor hol van Orbán Viktor? Pénzhiány miatt nem készül el Törőcsik Mari szobra Velemben

  • Ugyanmár! Addig van szüksége orbánnak valakire,amíg haszna van belőle. Bármilyen,anyagi, vagy népszerűsítő. Törőcsik addig népszerűsítette orbánt,(ha népszerűsítette) amíg élt. Így,hogy meghalt,hasznot már nem hajt a maffiafőnöknek, el lehet felejteni. Így működik orbán

  • Hol van már Töröcsik Mari!? Ő már nem tud szavazni a kangörcsös TSZ elnökre. Nem elég, hogy spontán kapott anno egy csokor virágot? Oszt jónapot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük