Holló Balázs egyéni csúccsal döntős 400 méter vegyesen - Városi Kurír

Sorting by

×

Holló Balázs egyéni csúccsal döntős 400 méter vegyesen

Holló Balázs óriási egyéni csúccsal döntőbe jutott 400 méter vegyesen, Kós Hubert viszont 12. helyen fejezte be szereplését ebben a számban a budapesti úszó-világbajnokság szombati nyitónapján.

Hirdetés

Mindketten áprilisban a debreceni országos bajnokságon úszták egyéni legjobbjukat

Holló Balázs ebből most délelőtt 4:10.87 perces idejével közel két és fél másodpercet faragott (4:13.15). Kós Hubert ugyan féltávig parádésan úszott, ezt követően azonban visszaesett, végül 4:15.44 perccel csapott célba.

A vegyes zónában Holló elmondta, álmában sem gondolt volna ilyen időre délelőtt, ugyanakkor nagyon jól érezte magát a vízben, ráadásul délután rendre jobb teljesítményre képes, így bízik benne, hogy a fináléban még tovább tud javulni.

Kós megjegyezte, 200 méterig minden rendben volt, ott viszont “megállt az élet”, de szerinte a rövidebb vegyes szám tekintetében ez nem rossz kezdés.

Hirdetés

Holló az ötödik idővel került a fináléba.

Szabó Szebasztián a nyolcadik idővel elődöntős 50 méter pillangón

A győriek 26 éves versenyzője, a szám aktuális Európa-bajnokaként ugrott a Duna Aréna medencéjébe.

A zentai születésű úszó – aki a brazil Nicholas Santosszal holtversenyben tartja ebben a számban a rövidpályás világcsúcsot, most pedig egymás mellől rajtoltak – 23.11 másodperces idővel csapott célba.

Szabó Szebasztián a vegyes zónában elmondta: első úszásnak ez teljesen rendben volt, ráadásul az első vízbe csobbanás mindig nehéz, azonban most koncentrálhat a váltóra és az elődöntőre.

Az előfutamok során négyen értek el 23 másodpercen belüli időt, köztük a 13-szoros világbajnok, címvédő amerikai Caeleb Dressel.

Szabó Szebasztián
Szabó Szebasztián Európai-bajnok válogatott úszó a Duna Arénában. Fotó: MTI/Kovács Anikó

Késely és Fábián lemaradt a 400 méter gyors döntőjéről

Késely Ajna és Fábián Bettina sem jutott döntőbe 400 méter gyorson a budapesti úszó-világbajnokság szombati nyitónapján.

Egyéni legjobbjuktól mindketten jócskán elmaradtak, Késely Ajna 4:09.09 perccel (legjobbja 4:01.34) a 12., Fábián pedig 4:16.06 perccel (4:07.81) a 22. helyen zárt.

Késely a futam után arról beszélt, továbbra is türelmetlen magával szemben annak kapcsán, hogy nem tud olyan ütemben fejlődni – sőt, van, amikor stagnál -, mint ahogy szeretne.

Takács Tamás 28. helyen végzett 100 méter mellen

Az 1998-as születésű magyar versenyző egyéni legjobbjától (1:01.08) nem sokkal elmaradva, 1:01.86 perces idővel csapott célba.

A szám egyeduralkodója, a brit Adam Peaty hiányában a legjobb idővel a holland Arno Kamminga jutott a 16 úszót felvonultató elődöntőbe. Peaty minden idők legjobb időeredményei közül az első 17-et birtokolja, Kamminga éppen a 18. a listán.

A délelőtti programot a férfiak és a nők 4×100 méteres gyorsváltói zárták

varosikurir valto
Szabó Szebasztián, Milák Kristóf, Bohus Richárd és Németh Nándor

Előbbi, Szabó Szebasztián, Milák Kristóf, Bohus Richárd és Németh Nándor összeállításban a tokiói olimpiai döntőben úszott 3:11.06 perces országos csúcsát – ami a japán fővárosban az ötödik helyre volt jó – megközelítve, 3:12.38 perccel zárt, összesítésben pedig a harmadik legjobb idővel várja a finálét.

Milák “kicentizte” a váltást, az olimpiai bajnok klasszis ugyanis kereken 0-s különbséggel ugrott a vízbe a rajtkőről.

A nőknél a Pádár Nikolett, Senánszky Petra, Molnár Dóra, Gyurinovics Fanni összetételű négyes nyolcadik helyen jutott a fináléba.

(MTI)

Négy helyen változott a férfi vízilabda-válogatott kerete az olimpiához képest

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.