Sorting by

×

Holtan találták Homonnay Gergelyt Rómában – Legyen könnyű neki a föld! – Frissítve!

Rómában, egy  San Giovanni-i klubban szombat hajnalban holtan talált 46 éves, Rómában élő Homonnay Gergely írót, közéleti aktivistát. Megpróbálták újjáéleszteni, de nem jártak sikerrel – írta meg a roma.corriere.it.

46 éves volt

A tények első rekonstrukciója alapján úgy tűnik, Homonnay máshol ünnepelte az újévet, miután az Instagramon is posztolt baráti üdvözletet, majd hajnali 5-kor a via Pontremoliban lévő klubba ment. Nem kizárt, hogy egy másik személy társaságában volt. Szombaton a rendőrök kihallgatták a  sokáig hallgatták a „Bananon” vezetőit:

egyikük késő reggel észrevette, hogy valaki rosszul lett a fürdőben, nyilvánvalóan légzési nehézségekkel küzdött.

A holttesten az orvosok nem találtak erőszakra utaló nyomokat,

sem támadás nyomait, bár ez is az egyik olyan kérdés lesz, amelyet csak a boncolás tud majd tisztázni.

Az öltözője ellenőrzésekor az 53 éves férfi személyes tárgyai közül olyan por és folyadék került elő, amely immár közvetlenül összefüggésbe hozható a történtekkel. Nem kizárt, hogy kokainról és ghb-ről, vagy a “neszaki drogról” van szó.

-írta a portál. Homonnay 2021 utolsó napjaiban, tehát halála előtt néhány órával a Facebookon, ahol több mint 30 ezer követője van.

Homonnay Gergely a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán angol-német szakon végzett, majd Pécsett és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott jogi tanulmányokat. Dolgozott fordítóként, egy fotóügynökségnél, tanított gimnáziumban, majd újságíróként dolgozott, volt a Best, a Story munkatársa, de írásai jelentek meg a Nők Lapja Psziché lapban, a wmn.hu-n és a szeretlekmagyarorszag.hu-n – írja róla a Wikipédia. Tizenöt évvel ezelőtt kezdett el blogolni, neve a gonzalo és a dagadtanoverem című blogokról vált ismertté. Könyvei, a Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony egyaránt „macskaperspektívából” mutatják be a gazda viszonyát kisállatához, illetve a politikai életet.

Homonnay Gergely a Demokratikus Koalíció aktivistájaként a 2018-as áprilisi választás után kapcsolódott be a politikába, az áprilisi tüntetések egyik főszervezője volt. 2021 szeptemberében Novák Katalinra tett becsületsértő kijelentése miatt jogerősen elítélték. Egy év próbaidőre bocsátották és a perköltségek megfizetésére kötelezték. Az utóbbi időben Rómában élt.

Frissítés!

Újabb részletek jelentek meg Homonnay Gergely szombaton bekövetkezett haláláról az olasz sajtóban. A Repubblica.it hétfőn délelőtt megjelent cikkében azt írja, hogy a magyar író (akit a lap 52 évesnek nevez, más hírek szerint 53 éves, a Wikipedia-oldalán azonban csak 46 évesként van szerepeltetve) szombaton reggel ötkor ment le a római Via Pontremolin található Bananon nevű klubba, amely a lap szerint meleg körökben igazodási pontnak számít. A római Messaggero azt is hozzáteszi, hogy nem egyedül érkezett, hanem egy férfivel, akivel azután külön váltak.

A Repubblica úgy tudja, Homonnay az újévi koccintás után lement a csigalépcsőn a törökfürdőbe, ahová csak tagok léphetnek be. Déli 12-kor, amikor a klub tulajdonosai hívták a mentőket, az író még élt, de nehezen lélegzett és lényegében nem volt eszméleténél. Az újraélesztésére vonatkozó próbálkozások kudarccal végződtek, az író 13 óra 17 perckor elhunyt.

Holttestét a Tor Vergata poliklinikára szállították. Itt végzik el azokat a vizsgálatokat, amelyek alapján kiderül, hogy kábítószer-túladagolás okozhatta-e Homonnay halálát. A Repubblica szerint a Homonnay holmija között a szekrényében egyelőre beazonosítatlan port és folyadékot is találtak. Előbbiről azt írják, szabad szemmel sem a kokainra, sem a heroinra nem hasonlít, bár nem tisztázott, kinek az ítéletére alapozva írják ezt. A cikk alapján a vizsgálatok derítik majd ki, hogy esetleg GHB (köznapi nevén Gina) lehetett-e a Homonnaynál talált szer. Mindenesetre a lap szerint aki a klubban ismerte őt, az nem titkolta, hogy gyakran a randidrognak is tartott GHB-t használta az elhunyt író.

A rendőrség időközben elindított nyomozása nem csak a túladagolás kérdését próbálja vizsgálni, írja a Messaggero, hanem a telefonhívásai és üzenetei átvizsgálásával azt is, hogy kivel töltötte az utolsó óráit Homonnay.

A rendőrség felkereste az író római barátját, akivel azonban már egy ideje nem találkozott és a tragédia körülményeinek tisztázásában nem tudott segíteni. Homonnay a cikk szerint egy ideje egyedül élt a San Giovanni környékén. (forrás)

Ügyvédje és barátja is megszólalt:

A barátok így búcsúztak:

“…És ha szeretnétek hallani Homonnay Gergely karácsonyi üzenetét, amiben éppen arról beszélt, hogy ne gyűlöljük és ne bántsuk egymást, akkor nézzétek meg ennek a videónak az utolsó perceit! Ez a videó lett volna ez első a közös munkánkban, de sajnos az utolsó is lett belőle….”

 

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.