Sorting by

×

Varga Judit már az újév második napján “elbrüsszelezte” magát

Varga Juditról eddig is tudható volt eddig is, hogy nem szívleli az Európai Uniót, vagy csak annak vezetőit, hiszen semmi gondja nem lenne velük, ha nem azt várnák, hogy Magyarország igazodjon a közösséghez, hanem az idomulna hozzá.

Felesleges  izmozás

Varga Judit, aki hetek óta hallgat helyettese büntetőügyéről és az abban játszott, vagy nem játszott szerepéről, az újév második napján inkább ismét egy heveny brüsszelezésbe fajult, de mire jó ez, mert figyelemelterelésnek  soványka:

Nagy felelősség sorsdöntő időkben.

Január 1-jétől június 30-ig Franciaország vette át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét Szlovéniától.  Emmanuel Macron december elején Budapesten járt, hogy a kontinens kihívásairól egyeztessen a visegrádi országokkal. A francia elnök látogatása bizonyítéka annak, hogy hazánk és a V4-ek megkerülhetetlen tényezővé váltak Európában.
Clément Beaune uniós ügyekért felelős államtitkárt pedig október közepén fogadtam hivatalomban, hogy a soros elnökség prioritásairól egyeztessünk.

A francia célkitűzések sikeréhez elengedhetetlen lesz

a hatékony együttműködés a közép-európai régióval is, szigorúan ideológia-mentesen.
Sorsdöntő időszaknak nézünk elébe, a francia uniós elnökség alatt ér véget az Európa jövőjéről szóló konferencia-sorozat is.
Fontos, hogy francia kollégáink a szlovén elnökséghez hasonlóan ne engedjenek a birodalmi törekvéseknek, a lopakodó hatáskörbővítésnek, az alattomos szerződésmódosításnak és gátat szabjanak az intézmények ideológiai zsarolásainak és a jogállamisági boszorkányüldözésnek.
Ahogy az alapító atyák egyike, Konrad Adenauer fogalmazott:

“csakis a kereszténységből született Európai civilizáció értékeihez való visszafordulással lehet ismét elérni az európai élet egységét és békéjét.”

Ennek a gondolatnak a felismerését kívánjuk egész Európának a francia elnökség idejére és utána is.

(Forrás)

Kapcsolódó

Varga Judit

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Varga Judit már az újév második napján “elbrüsszelezte” magát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.