Időjárás napról napra – Jövő csütörtöktől megváltozik minden

A jövő hét közepéig még kiélvezhetjük az idei “aranya ősz “időjárását, azután megmutatkozik ennek az évszaknak a zordabb arca, addig élvezze ki a nap sugarait, és élvezze a a kellemes idő minden áldását!

Szombat délután

Változó vastagságú felhőzet halad át felettünk NY-K irányban, melynek vastagabb része várhatóan inkább csak az északnyugati, északi országrész érinti. – Az északnyugati országrészben zömmel felhős idő várható. A déli, kora délutáni időszakban szemerkélő eső is előfordul kis körzetekben. Jelentős csapadéktól nem kell tartani. – Délen és keleten a hajnali párásság eloszlását követően bujkáló, szűrt napsütés is valószínű. Általában mérsékelt lesz a légmozgás, de időnként felélénkülhet a DDK-i szél. Este, majd éjszaka kelet felé elvonul, illetve felszakadozik, lecsökken a felhőzet. Országszerte legyengül a D-ies légmozgás. Helyenként pára-, illetve ködfoltok alakulhatnak ki.

Vasárnap a hajnali, reggeli időszakban többfelé lehet párásság, foltokban köd is előfordul. Délelőtt fokozatosan ritkul, rétegfelhőzetté alakul, majd várhatóan mindenütt eloszlik, megszűnik a pára, és zömmel napos, gyengén felhős-fátyolfelhős idő alakul ki. Kis körzetekben azonban nem kizárt makacsabban megmaradó párásság. A hűvös hajnalt követően kellemesen enyhe lesz a délután, többfelé emelkedhet 20 fok fölé a maximumhőmérséklet. Ahol makacsabb pára alakul ki, ott a hőmérséklet emelkedése is elmarad a napos területektől. Éjszaka marad a nyugodt, eseménytelen időjárás. Ismét párásság, ködfoltok képződhetnek. A hőmérséklet jellemző átlaga (oC): szombat délután 17 – 20, vasárnap reggel 8 – 12, vasárnap délután 18 – 22, hétfő reggel 7 – 11 fok körül alakul.

A jövő hét

– A hét első felében, körülbelül csütörtökig jelentős légköri eseményektől mentes, nyugodt, többnyire napos, őszi idő valószínű, 20 fok körüli, sőt hétfőn, kedden inkább a feletti maximum hőmérséklettel. Reggelenként pára- és ködfoltok előfordulhatnak, de ezek általában még a délelőtt folyamán feloszlanak. Nem kizárt azonban, hogy kis körzetekben egész nap megmaradhat a köd. Ilyen esetben a hőmérséklet is jóval alacsonyabban tetőzik. Csapadékra nem kell számítani. Szerdán már elérheti térségünket egy gyenge hidegfront, mely elsősorban szélélénkülést ígér a középső országrészben, illetve megkezdődik a hidegebb levegő beáramlása észak felől.

Csütörtöktől jóval bizonytalanabbul előrejelezhető a légköri helyzet. Hazánk térségét is elérhetik a változatosabb, csapadékosabb időjárást és egyben lehűlést is hozó frontok.

(Eumet)

Itt az idő?

Friss!