Connect with us

Bulvár

Időjárás: tavasz a télben

Megosztás

Tavaszias időjárásnak örülhettünk az elmúlt napokban és ahogy ma kinéz, még néhány napig egészen biztosan, de, hogy utána mi jön….

jó idő
Megosztás

Különös időjárásban van részünk napok óta, élvezzük a még napokig mindenképpen kitartó korai tavaszt, amit olykor csak egy kis szellő – na jó- szél zavarhat meg.

Folytatódik az enyhülés

Keddre élénk, az ország északkeleti harmadán, valamint a délnyugati határvidéken gyakran erős lökésekkel is kísért NYDNY-i fúj. Általában derült vagy gyengén felhős égbolt, napsütéses idő lesz jellemző. Késő délután, este érkezhet mérsékelt vastagságú, szakadozott felhőzet az ország fölé. Folytatódik az enyhülés. Pár fokkal az eddiginél is magasabbra emelkedik a maximum hőmérséklet. Éjszaka is sokfelé fúj élénk, erős NY-ias szél. Többnyire csillagfényes, gyengén felhős égbolt várható, az északkeleti határmegyék felett lehet zártabb felhőzet. Csapadéktól ott sem kell tartani.

Szerdán folytatódik a változóan napos-felhős idő, élénk, olykor erős NYDNY-i széllel és az évszakos átlagnál 7-10 fokkal magasabb hőmérséklettel. Éjjel erősebb felhősödések érkezhetnek, elszórtan előfordulhat kisebb eső, zápor is. A szél élénk, erős marad.

Csütörtökön délelőtt, a déli és keleti országrészben még erős szél ígérkezik, majd országszerte mérséklődhet a légmozgás. Erősebben és gyengén felhős területek váltakoznak. Északon látszik nagyobb esély a futó záporokra.

időjárás,

(Illusztráció: eumet.)

A hétvégén erősödik a szél

A pénteki időjárás ismét megerősödő szél ígérkezik, különösen a Dunántúl térségében látszik viharos erősségű DNY-i szél. Marad a szokatlanul enyhe idő változó felhőzettel, kevesebb, időszakos napsütés esélyével és néhol, egyelőre előreláthatólag északkeleten nagyobb valószínűséggel előforduló záporokkal.

A hétvégén – növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – erős, többfelé viharos erősségű DNY-i széllel érkező további jelentős enyhülés, tavasziasan enyhe, változóan felhős-napos idő kialakulása körvonalazódik, elvétve egy-egy záporral. A hőmérséklet néhol a 18 fokot is elérheti. 

Ezeket olvasta már?

időjárás,

Szerző