Kiderült: fideszes aktivista a miskolci kamujelölt

Eddig csak gyanítani lehetett, de mostantól biztos, hogy a Fidesz indított rá azonos vagy hasonló nevű kamujelölteket a miskolci időközi választás győzelemre esélyes ellenzéki indulójára, hogy összezavarja a választókat.

Az egyikről az volt a furcsa, hogy menekül, a hvg.hu most megtalálta a másodikat: évekre visszamenő Fidesz-aktivista múltja van, az április választáson a másik miskolci körzet kormánypárti jelöltjét segítette.

Miskolc 12-es önkormányzati választókerületében július 15-én időközi választást tartanak. A Hódmezővásárhelyen bevált módszert alkalmazva a teljes ellenzék az MSZP-től az LMP-n át a Jobbikig egyetlen jelölt mögé állt be, akinek így jelentősen megnőttek az esélyei a fideszes indulóval, dr. Nagy Ákossal szemben.

Az ellenzék jelöltjét – bár évekkel korábban Rokker Zsolttiként ismerte meg az ország – hivatalosan Erdei Sándornak hívják. Ez azért érdekes, mert alig egy héttel azután, hogy kiderült, teljes lett az ellenzéki egység mögötte (vagyis megnőtt az esélye, hogy Miskolc legyen az új Hódmezővásárhely), a semmiből felbukkant és nyilvántartásba vetette magát jelöltként egy másik Erdei Sándor is.

Hogy a névdublőr felbukkanása kizárólag a kormánypártok érdekét, vagyis a szavazólapon az ellenzéki jelöltet kereső választók összezavarását szolgálja, azt előre is lehetett sejteni: a másodikként felbukkant Erdeit senki nem ismerte a választókörzetben, semmilyen módon nem kampányolt még a szükséges ajánlások megszerzéséhez sem, de még gyanúsabb lett, hogy amikor a hvg.hu-nak sikerült megtalálnia, az egyébként Nyékládházán élő és Tiszaújvárosban dolgozó férfi tervei ismertetése helyett elutasító közleményt adott ki, hogy hagyják békén az újságírók.

Hogy a választók összezavarása teljes körű legyen,

a 2-es számú Erdei Sándor mellett felbukkant a körzet jelöltjeként egy Molnár Zsolt nevű induló is, vélhetően azért, hogy azok is behúzzák az ikszet, akikben csak az ellenzék=Rokker Zsoltti képlet maradt meg, vagyis Zsolt keresztnevet keresnének a szavazólapon.

Az Ongán élő fiatal férfi elismerte, hogy ő indul a miskolci 12-es körzetben, de azt mondta a hvg.hu-nak, hogy nem akar nyilatkozni. A Facebook-profilját böngészve azonban kiderült, hogy évek óta Fidesz aktivistájaként dolgozik. A 2018-as választási kampányban például a másik Miskolci körzet fideszes jelöltjének, Csöbör Katalinnak segédkezett. Molnár Zsolt fiatal kora ellenére 2014-ig visszamenően felbukkan különböző fideszes rendezvényeken, Orbán Viktor évértékelőjén például, vagy a kormánypárt határon túli szövetségesei, az RMDSZ vagy a szlovákiai Magyar Közösség Pártja (MKP) kampányeseményein.

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

Nyékládházi férfi próbálja kiütni azonos néven Rokker Zsoltit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük