Így tartható a kapcsolat, ha korlátozzák az internetet! – Egy háborúban minden megeshet…..

Ha nem cseng ki a telefon és a világhálón sem tud kapcsolatba lépni a háborús övezetben élő rokonával, ismerősével, akkor alternatív megoldást kell keresni. Ebben igyekszünk segíteni!

Akadozhat vagy akár meg is szűnhet az internet…

Az Állami Kommunikációs Szolgálat azt kéri, csak a legszükségesebb estekben indítsanak hívást az állampolgárok. De mit tegyünk ilyenkor, és hogyan tartsuk a kapcsolatot? – erről kérdezte a Suspilne a szakértőt.

Az Állami Hírközlési Szolgálat közleménye szerint a szolgáltatók továbbra is működnek.

„De felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kommunikációban előfordulhatnak fennakadások elsősorban a hálózatok túlterheltsége okán.”

– közölte a szolgálat,

arra kérve a lakosságot, hogy csak szükség esetén hívjanak és küldjenek üzeneteket.

Ennek kapcsán összegyűjtötték azokat a platformokat, ahol gördülékenyebben kommunikálhatnak a felhasználók, akár internet-hozzáférés nélkül is. A legtöbbet a Google Play Market-ből tölthetik le.

Ceno

A CENO böngésző (a Censorship.no! rövidítése) egy kanadai webböngésző Android mobileszközökhöz (okostelefonokhoz és táblagépekhez). Az internetes cenzúra megkerülésére peer-to-peer hálózatként (P2P) működik, lehetővé téve a felhasználók számára a letöltött tartalmak megosztását. Ezzel elkerülhető a központosított szerverektől való függés – a webes tartalom még kemény szűrés közben is online tárolódik.

Bridgefy

A Bridgefy előnye, hogy a Bluetooth-hálózatot kihasználva, akár egy teljes várost össze tud kapcsolni internet használata nélkül, amiben az üzenetek az egyik telefonról a másikra ugrálnak. A cset az egymástól pár száz méterre állók között a leggyorsabb, de a távolság növekedésével is csak kicsit lassul a sebesség.

Megemlítik még a Psiphon-t, ami egy VPN-szolgáltatás, illetve a Matrix-ot is.

Ezeket az alkalmazásokat érdemes előzetesen letölteni, amíg megfelelő internet-hozzáférés áll rendelkezésre!

Forrás: kiszonet nyomán karpathir.com.

Kapcsolódó

 

Így tartható a kapcsolat, ha korlátozzák, vagy megszüntetik az internetet! - Egy háborúban minden megeshet.....

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük