Ilie Năstaset bilincsben vezették el

Valljuk meg, nem mindenki öregszik szépen, méltósággal, van, hogy a tiszteletreméltó bölcs helyett szeszélyes és agresszív kamasz válik a sportolóból, ahogy sokasodnak az évek. Sajnos ezt tapasztalhatjuk a tenisz valamikori állócsillaga, Ilie Năstase esetében is: az idősödő (hetvenkét éves) sztár mintha második gyermekkor helyett második kamaszkorát élné.

És nem is a legszelídebb ez a pubertás. A maszol.ro értesülései szerint bilincsbe verve vitték be a rendőrségre péntek hajnalban Ilie Năstase egykori teniszcsillagot, mert botrányosan viselkedett a közlekedési járőrökkel.

A román sajtó beszámolói szerint a volt sportoló és szenátor autóját hajnali négy óra körül intették le a rendőrök. Năstase azonban megtagadta az igazoltatását, és az alkoholszondába sem volt hajlandó belefújni. Sőt erőszakoskodott, leköpködte és sértegette a rendőröket.

Ezért az egykori teniszcsillagot bilincsbe verve vitték be a törvényszéki orvostani intézetbe. Mivel a vérvételt is megtagadta, az udriştei rendőrőrse szállították kihallgatásra. Hivatalos személy elleni erőszak és a vérvétel megtagadása miatt bűnvádi eljárás indul ellene.

Idén tavasszal Ilie Năstase egy másik botránnyal hívta fel magára a figyelmet: fényes nappal összeverekedett a volt feleségével az utcán Bukarestben. Előtte a nemzetközi sportéletből is “kitagadták” rasszista megnyilvánulásai miatt, amint arról én is beszámoltam annak idején.

Năstase úr, Năstase úr… kicsit aktívan tetszik megélni a nyugalom éveit, és akkor még finoman fogalmaztam. Hiába, akad, aki a korral bölcsebb nem lesz, csak idősebb. Azért azokat a nyugtatókat nem ártana bevenni.

És ne tessék rájuk inni.

Szele Tamás

Sport Mindig

Kapcsolódó:

Illemtan és tenisz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük