Ismeretlen áldozat csontjaira bukkant a rendőrség – a lakosság segítségét kérik

A lakosság segítségét kérte a rendőrség szerdán annak az ismeretlen 10-18 éves fiúnak az azonosításában, akinek a csontmaradványait még 2019. december 16-án találták meg a dél-balatoni Szántódpuszta közelében.

Koponyacsont, fogak és bordák

Vajda Eszter, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta, a maradványok koponyacsontból, pár fogból és bordából állnak.
Az elsődleges szakértői vélemény szerint lány volt az elhunyt, de a genetikai vizsgálat eredményeivel megerősített újabb szakértői vélemény szerint fiúról, illetve férfiről van szó, aki az elmúlt két évtizedben veszthette életét. Ellenőrizték az eltűnt fiúk, férfiak listáját, de ez alapján nem tudták megállapítani a személyazonosságot, ezért kérik a lakosság segítségét – tette hozzá.

Aki tud segítsen

A police.hu-n megjelent felhívásban az emberi koponyacsont alapján rekonstruált emberi arc szilikonmintázatát is bemutatják.
Az ügyben a Siófoki Rendőrkapitányság folytat eljárást tavaly december óta az ismeretlen férfi személyazonosságának megállapítása érdekében.
Arra kérik a lakosságot, hogy aki segíteni tud az elhunyt azonosításában, jelentkezzen náluk, hívja a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-82-502-700-as telefonszámon, a Telefontanú 06-80-555-111-es ingyenes zöldszámát, vagy a 112-es központi segélyhívó számot.
A sonline.hu értesülései szerint az emberi csontokra – amelyek alatt egy nejlonzacskó maradványai is látszottak – egy gombászó házaspár talált rá tavaly decemberben a turistaútvonaltól nem messze, egy bokros-fás területen.

 

ismeretlen

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük