Iványi Gábor: Egyetlen ember hiúsága, sértettsége, hatalomvágya miatt katasztrófa felé sodródik az ország

2 of 2Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

Mire ez a nagy barátkozás a történelmi egyházakkal

Elmondta a véleményét arról is, miért kell szerinte Orbánnak a történelmi egyházak barátsága, annak ellenére, hogy viszonylag csekély a hívők száma:

„Sok kicsi sokra megy. Ők egyenként számolják össze, mennyi szavazat kell a többséghez. Annyit érnek az egyházak, amennyit a választásokkor buszokkal Magyarországra utaztatott ukránok, amennyit az ide nem törekvő migránsoktól rettegők. Ez az ellenzéki pártok számára is lecke lehet: nem elég azt mondani, hogy „Orbán takarodj!”. Nekik is házról házra járva, egyenként kellene összeszedniük a szavazókat. Van koncepciójuk, van üzenetük. Ami hiányzik, az hiányozzon örökre: az ügyeskedés, a csalás, a szemfényvesztés. ”

Az Oltalom Egyesület nagyon megszenvedte az elmúlt nyolc évet. Iványi Gábor ennek ellenére bizakodó, nem adja fel a küzdelmet. Nem teheti, mert az intézményrendszer amit működtet, egyedülálló az országban:

„Ha nagy a córesz, előre kell menni. Ha a fenntartásunkra nincs pénz, akkor meg kell találni a még szegényebbeket, úgyhogy most tűzifaprogramot indítunk ” /……/ ” El kell menni a falig, és reménykedni, hogy az út végéig történik valami, akár az utolsó pillanatban.”

A testvérközösség ebben az évben többször került pénzavarba

Az idős gondozást, hajléktalanellátást végző, menekülteket segítő, iskolákat üzemeltető testvérközösség ebben az évben többször került pénzzavarba, mert alkotmánybírósági és a strasbourgi döntések ellenére nem kapta vissza az Iványi vezette szervezet az egyházi státuszt. Orbánék packáznak az egyházzal, mert nem álltak be az őt istenítők táborába, nem akarnak udvari egyházi szerepet játszani az uralkodói székhelyen. Számukra a kereszténység mást jelent, mint a ma urai számára. Egy magát kereszténynek mondó hatalom gátlástalanul eltipor mindent és mindenkit, aki nem hajlandó a nagy vezető dicsőítésére, a körülötte épülő személyi kultusz ápolására. Aki nem áll be a sorba, az számíthat a Vár ura bosszújára. Az egykori fiatal „demokrata” mára már egy öregecske, hatalommániás Döbrögi lett, aki magát a hazával azonosítja. Az ő zsarnoki világában nincs helye az Iványi Gáboroknak, mert olyan erős a kontraszt, hogy még a hívői is előbb-utóbb rájönnének, hogy meztelen a király.

Ma, amikor több millió szegény él az országban, Iványi Gábor és a hozzá hasonló elszánt emberek működtette civil szervezeteknek köszönhetik sok ezren, hogy nem halnak éhen, hogy vannak, akik embernek tekintik őket.

Várom, vajon a történelmi egyházak a téli időszakban mikor nyitják meg a templomok ajtaját a nélkülözők előtt, s várják a társadalom peremén élőket egy kis ennivalóval, netán forró teával, felebaráti szeretettel. Vigyázzunk Iványi Gáborra, mert nagy szüksége van hitére, emberségére, ennek a sokat szenvedett kis országnak. Az Oltalom egy kis sziget az embertelen orbáni világban.

A teljes interjú itt olvasható.

2 of 2Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

One thought on “Iványi Gábor: Egyetlen ember hiúsága, sértettsége, hatalomvágya miatt katasztrófa felé sodródik az ország

  • Én már italtam erre ,megszületett uj hitlerünk! Építi a cogány országot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük