Ha valakinek fájt, akkor vigasztalja, hogy az Európai Parlament új Költségvetési ellenőrző bizottságának vezetésében nem csak Deutsch Tamás képviseli alelnökként a páneurópai korrupciós szövetséget.

Deutschot azért küldték be, hogy megakadályozza, hogy a CONT bizottság

hatékonyan lépjen fel a magyarországi korrupciós ügyekkel szemben. De szorgos tettestársai lesznek ebben. Andrej “Idenekemmindenunióspénzt” Babiš úgynevezett “liberális” pártjának képviselője, Martina Djabalova fog alelnökként őrködni afölött, hogy az EP nehogy túlságosan rálépjen a cseh kormányfő lábára.

A szocialisták sem tétlenkedtek, koordinátort csináltak Claudiu Manda román képviselőből, aki nem csupán az elszántan korrupt román szocialistákat képviseli, de például Laura Codruta-Kövesi, a román Korrupcióellenes ügyészség (DNA) volt vezetőjének az egyik legföbb ellenlábasa volt éveken át, és tagot Maria Grapini ugyancsak román képviselőből, aki konkrétan megpróbálta elcsalni a szavazatszámlálást, amikor a CONT bizottság az előző ciklusban az Európai Ügyészség élére Kövesit javasolta.

És biztos ami biztos,

tagnak még Corina Cretu volt regionális politikáért felelős biztost is betolták, akinek elévülhetetlen érdeme, hogy szemrebbenés nélkül nézte végig az elmúlt öt évben az uniós támogatások fosztogatását Közép-Kelet-Európában.

A Néppárt Markus Pieperrel is erősít, aki az előző ciklusban annyival vétette észre magát, hogy a civil szervezeteknek nyújtott uniós támogatásokat akarta mindenáron vizsgálni egy olyan csúsztatásoktól hemzsegő, tendenciózus jelentéstervezettel, amelyet szélsőjobboldali izraeli álcivilek (GONGO, a kormányzat által gründolt, civilnek látszó szervezet, mint nálunk például az Alapjogokért Központ) anyagaira épített (ezt a próbálkozását akkor sikerült elkaszálnunk).

Elnöknek meg megtették Monika Hohlmeiert, Orbán és a Fidesz utolsó utáni apologétáját a Néppártban,

aki még akkor is beleállt a magyar helyzetről szóló vitákba, és védte Orbánt, amikor az összes többi néppárti már a teremben sem akart lenni, amikor ez zajlik.

Összességében az elmúlt öt évben

a CONT bizottságban Ingeborg Gräßle-vel, Bart Staes-szal, Dennis de Jong-gal, Petri Sarvamaa-val és másokkal végzett munkánk nagyon komoly elismerésének tekintem, hogy ez a nemzetközi korrupt maffiahálózat ilyen hévvel igyekszik megszállni ezt a bizottságot.

Valamit nagyon jól kellett csinálnunk, hogy ekkora energiákat mozgósítanak azért, hogy viccet csináljanak belőle. Bár igaz, ami igaz, így legalább a fenti urak és hölgyek azzal fognak foglalkozni, amihez náluk jobban kevesen értenek a kontinensen: a korrupcióval.

(A képen Maria Grapini épp megpróbál elcsalni pár voksot a szavazatszámláláskor, de Judith Sargentini lefüleli.)

fotó: J.B. facebook

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét