A jobbsorsra érdemes Stumpf István magyarázza a Fidesz-bizonyítványt

Nézem a jobb sorsra érdemes Stumpf Istvánt az atv-ben. Csak 6 állami egyetem marad, 21-et alapítványi magánkézbe adnak. A közpénzből nagy vagyonnal kistafírozott, bebetonozott kuratóriumok tele fideszes káderekkel, miniszterekkel, államtitkárokkal, képviselőkkel.

Stumpf próbál ellenpéldákkal védekezni: vannak ott az ellenzékből is

Az egyszem miskolci polgármester mellett csak Szili Katalint tudja felmutatni a pécsi egyetem irányító testületében.

Hát, az egész országban ma Stumpf az egyetlen, aki Szili Katalint nem a kormányoldalhoz sorolja. Biztos vagyok benne, hogy Katalin maga sem tartja magát ellenzékinek.

Stumpf

De mond vadabbat is:

az alapítványi átalakítás sikertörténet lehet, a Színművészeti sorsa csak “baleset”.

Mintha a balesetet okozót (ez akkor még nem Stumpf volt) azzal lehetne menteni, hogy istenem, az egyik sarkon halálra gázolt valakit,, de a többin nem fog. Úgy tudom, jobb helyeken a jogosítványt már egy halálos baleset okozása után is elveszik.

Pláne, ha cserbenhagyásos gázolásról van szó.

Bár a SZFE diákjai még a cserbenhagyásssal is jobban járnának. De a gázoló visszatér, és azt is meg akarja akadályozni, hogy a mentő fölvegye őket. A lövészezredes kancellár most azt is meggátolná, hogy külföldi egyetemek biztosítsák tanulásukat és diplomájukat.

Katonaember. Visszafelé is lő, mint a régi magyar harcosok.

Stumpf István

Tudományos pályája mellett a közéletben is aktívan vett részt: 1988-ban a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) elnöke volt, amely tisztséget 1990-ig viselt, emellett 1989 és 1990 között a Hazafias Népfront egyik utolsó alelnöke. Tagja volt az MSZMP-nek, de a pártban nem töltött be vezető tisztséget.

1991-ben Göncz Árpád akkori köztársasági elnök ifjúságpolitikai tanácsadója lett, erről a tisztségről 1994-ben lemondott. Közben 1991 és 1992 között az Európa Tanács ifjúsági központ és alapítvány tanácsadó testületének tagja. 1995-től 2002-ig a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOKÖ) Alapítvány kuratóriumának elnöke. 1998-ban, a jobboldal választási győzelme után megalakult Orbán-kormányban a Miniszterelnöki Hivatal vezetője lett, miniszteri rangban („kancelláriaminiszter”). 2000 és 2002 között ilyen minőségében a miniszterelnök helyettese volt.

2002-től a Századvég Alapítvány elnöke. A 2010-ben megalakuló második Orbán-kormány idején, Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadó testületének tagja, később tisztségéről lemondott, miután a kormányfő az Alkotmánybíróság tagjának jelölte és az Országgyűlés alkotmánybíróvá választotta. Jelölésénél, illetve megválasztásánál vita bontakozott ki arról, hogy a törvényi szabályozásnak megfelelt-e személye, mivel megválasztása idején nem volt egyetemi tanári beosztásban, nem volt az MTA doktora és kérdésesnek számított jogtudományi szakmai múltja is, mivel addig a politikatudomány területén tevékenykedett.Stumpf az Országgyűlés alkotmányügyi bizottság előtti meghallgatása során kijelentette, hogy személye megfelel a törvény betűjének és szellemének. Alkotmánybírói mandátuma 2019. július 22-én lejárt, miután nem jelölték újra. 2021. január 29-én jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy– február 1. napjától két évre– kormánybiztossá nevezi ki, feladata a felsőoktatási modellváltással és az új fenntartói modell működésével kapcsolatos kormányzati feladatok koordinációja.

(Képünk címe:  A két “legkisebb fiú” még az út elején)

Kapcsolódó

Stumpf

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük