Kakas Béla: Most is mi vagyunk a kontinens őrei

Elegánsan, de határozottan tette helyre az álhumanitárius érvekkel operáló nyugat-európai politikusokat a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Kakas Béla  egy nagyszabású lengyelországi nemzetközi konferencián – írja a Délmagyarország.

Krakkó adott otthont nemrégiben a Helyi Önkormányzatok Európai Kongresszusának. A több ezer fő részvételével negyedik alkalommal megtartott nemzetközi rendezvényen a Csongrád megyei elnök az egyik központi panelbeszélgetésben kapott szerepet.

A legszenvedélyesebb szócsata természetesen a migráció kapcsán alakult ki. Kakas Béla itt elegánsan, de határozottan (a Délmagyarország szerint, a szerk.), szigorúan szakmai szempontok mentén tette helyre az álhumanitárius érvekkel operáló, a kontinensünkön jelentkező munkaerő- és népesedési problémákat betelepítésekkel megoldani akaró nyugat-európai politikusokat.

Nehogy már sikertörténetet akarjunk csinálni a migrációból

– Feltettem a kérdést, vajon mennyiben tekinthető humánusnak, ha emberek százezreit kényszerítjük arra, hogy csónakokkal, gyermekkel a hátukon imbolyogjanak életveszélyben a Földközi-tengeren, vagy több ezer kilométert gyalogolva hivatalos papírok nélkül illegálisan lépjék át a határt. Ha valóban a munkaerőgondokat akarnánk orvosolni, akkor koncentráltan kellene munkavállalókat toborozni, aki pedig valódi menekült, az válassza a hivatalos utat, és kopogtasson a papírjaival a kijelölt határátkelőknél! Nehogy már sikertörténetet akarjunk csinálni a migrációból, amikor Európa súlyosan fenyegeti saját jövőjét, mondhatni végnapjait éli! – hívta fel rá a figyelmet.

A cigányság integrációja több száz év alatt sem sikerült

A Csongrád megyei elnök kiemelte, elképesztő felelőtlenségről és ostobaságról tanúskodik, ha Brüsszel úgy akar a nemzetállamok feje felett intézkedéseket hozni, hogy nem veszi figyelembe a történelmet, a múlt tapasztalatait.

– Magyarország évszázadokon át védte Európát a vésztől, a tatárok, a törökök vagy mások inváziójától, és most is mi vagyunk a kontinens őrei, amennyiben biztosítjuk a határokat. Ezt persze valahogy mindig elfelejtették megköszönni, hiszen 1920. június 4-én a trianoni diktátummal elvették országunk kétharmadát, ennek ellenére máig példát mutatunk arra is, hogy tucatnyi nemzetiség él itt együtt békében, nyugalomban. Azt is látni kell azonban, hogy a cigányság integrációja a merőben más életszemlélet és eltérő kultúrkörnyezet miatt több száz év alatt sem sikerült, ami arra figyelmeztet, hogy eleve hamvába holt elképzelés lenne a muszlim bevándorlók beilleszkedése. A humanitárius szemlélet terén nem szorulunk tehát senki kiokítására, köszönjük, de nem kérjük a leckét! Jogos igényünk viszont, hogy Brüsszel vegye figyelembe a nemzeti sajátosságokat, ne kényszerítsen diktátumokat az egyes tagországokra – húzta alá Kakas Béla.

Forrás: Délmagyarország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük