Connect with us

Kerítésen innen

Titkos kannabisz ültetvény a húsüzemben

kannabisz,
Megosztás

Hihetetlen, de Szegeden kannabisz ültetvényt számoltak fel egy húsüzemben. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szegedi osztályának nyomozói egy 49 éves férfit elfogtak és őrizetbe vettek, jelenleg letartóztatásban van.

Mit rejt a titkos bejárat?

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala Élelmiszerlánc- Biztonsági és Állategészségügyi Osztályának jelzése alapján olyan információ jutott az Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak tudomására, hogy egy Szegedhez közeli húsfeldolgozó üzem területén nagy valószínűséggel kannabiszt termesztenek.

A nyomozók június 27-én  helyi kollégákkal az üzem területén található helyiségekben szemlét tartottak, amelynek során egy rejtekajtóval elválasztott pincehelyiségben, 103 tő kannabisz növényt, a termesztéshez használt eszközöket – fénycsöveket, sátrakat – fogyasztásra kiporciózott növényi törmeléket, valamit az egyik melléképületben 1331 gramm leszüretelt termést találtak és foglaltak le.

A 49 éves férfi a rejtekhelyen a növényi egyedeket, hővédős, növénytermesztő sátrakban – a gyanú szerint értékesítési céllal – termesztette, melyeket a neveléséhez szükséges világítótestekkel szerelt fel, illetve azok fejlődéséhez szükséges párásító, légkeverőgépeket, szűrőket, valamint tápszereket alkalmazott.

P. Gyulát a nyomozók elfogták, jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása bűntett miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették. A Szegedi Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

(Forrás)

Ezeket olvasta már?

kannabisz,

Szerző