Connect with us

Kerítésen innen

Karácsony Gergely figyelmébe, „Vigyázó szemetek Párizsra vessétek”

Megosztás

Mint oly sok egyéb probléma megoldásában  is Párizs mutat példát.

párizs
Megosztás

Egész Európában, így Budapesten is egyre feszítőbb és már-már drámaibb gondot jelentenek a XXI. század közlekedésének darazsai, az elektromos rollerek. Mint oly sok egyéb probléma megoldásában is Párizs mutat példát.

Ilyen egyszerű ez!

A francia főváros  Anne Hidalgo polgármester vezetésével egy egyszerű rendelettel kitiltotta a francia fővárosból a bérelhető  elektromos rollereket, de „fények városa” itt sem állt meg. Egy városi népszavazás keretében a párizsiak 54.5 % úgy döntöttöt, hogy jelentősen emeljék fel a nagy terepjárók behajtási és parkolás díját..

 

„Tovább is van mondjuk még!”

Anne Hidalgo polgármester február 5-én bejelentette , hogy az olimpiai játékok után nem térnek vissza az autók az Eiffel-torony környékére, ahol  így legalább részben megvalósul a párizsi városháza által óhajtott, de az állam által vitatott gyalogos projekt . az Ouest-France– nek adott interjújában .Az olimpiai játékok után (július 26. – augusztus 11.)

„a Trocadéro kizöldül, a Pont d’Iéna pedig gyalogossá válik, egészen a Champ-de-Marsig, amelyet újraerdősítenek. Az egész egy nagy parkot alkot majd Párizs szívében ”

– erősíti meg a polgármester a Le figaro szerint.

Kapcsolódó

párizs,

 

Szerző