Connect with us

Kerítésen innen

2024, Magyarország: belehalt a tüdőgyulladásba egy kislány, pedig két orvosnak-mondott is megvizsgálta

Megosztás

Az alábbi tragédia 2024 Magyarországán, Európa közepén, egyelőre még uniós tagországban esett meg: tüdőgyulladásban halt meg egy 13 éves nagyecsedi lány múlt szerdán. A szülők szerint az orvosok későn vették észre, hogy mennyire súlyos Nikoletta állapota és akkor már nem lehetett rajta segíteni.

Egészségügyi kó(ö)rkép 2024, Magyarország
Megosztás

Pintér Sándor egészségügyért is felelős rendőrminiszter szerint a magyar egészségügyben (majdnem) minden rendben van. Az is, hogy többtíz kórházban szűnik meg beláthatatlan időre a betegellátás, a háziorvos-ügyelet sok városban már csak emlék, egy-egy műtétre éveket kell sorban állni és az orvosok java része „kerítésen kívül” gyógyít.

A köz nem lázad, pedig az életünk a tét!

Az alábbi tragédia 2024 Magyarországán, Európa közepén, egyelőre még uniós tagországban esett meg: tüdőgyulladásban halt meg egy 13 éves nagyecsedi lány múlt szerdán. A szülők szerint az orvosok későn vették észre, hogy mennyire súlyos Nikoletta állapota és akkor már nem lehetett rajta segíteni. A kislány január utolsó hétvégéjén lett beteg,

a háziorvosnál azonban azt mondták, hogy influenzaszerű vírust kaphatott el, otthon kúrálják.

Aznap éjszaka 39 fokos láza lett, ezért a szülők kedd reggel hívták a rendelőt, de a háziorvos azt mondta, hogy ha továbbra is lázas marad, szerdán vigyék be hozzá újra – adta hírül az RTL Híradó.

Nikoletta kedd estére már a hátát és a mellkasát is fájlalta,

ezért a szülők a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték, de az ottani vizsgálat után is hazaküldték őket. Két óra múlva a kislány vért hányt és fájt a szíve, ezért a szülei bevitték a mátészalkai gyermeksürgősségire. A szülők szerint a kórházban le voltak döbbenve, hogy a gyereket pusztán két órával előtte látta orvos.

A gyereket mentő vitte a nyíregyházi kórházba, de ott hajnali háromkor az intenzív osztályra került, majd altatásba, de összeomlott a keringése és szerda reggelre meghalt.

A gyerek háziorvosa nem nyilatkozott a Híradónak, az orvosi ügyeletet ellátó Mentőszolgálat szerint súlyos állapotra utaló tüneteket nem észleltek, míg a mátészalkai kórháztól azt írták, a gyermeksürgősségi ügyeletes orvosa indokoltan kérte az azonnali átszállítást Nyíregyházára,

de olyan gyorsan romlott a lány állapota, hogy már nem tudták megmenteni.

Kapcsolódó

Szerző