Nahát! Hogy mik vannak! Polt Pétert, továbbiakban PP, anno a Fidesz vállalati jogászának becézte egy ellenzéki képviselő. Skandalum! Ki hallott még ilyet.Lehet, hogy a becéző tudott valamit, csak titkolta? Amnéziában szenvedők figyelem, emlékeztek, még amikor hajdanán az MTV milliárdos ingatlan ügyében PP azt mondta, hogy „…a pazarló gazdaság nem bűncselekmény…”? Hm… nahát, hogy mik vannak. A jobbkéz, meg társai az unortodox gazdaságban ettől hogy felbátorodtak!

Mi a helyzet Szabó Péter r.tábornok ügyével?

Egyesek meg, hogy megtollasodtak. De volt azért itt más is. Mennyi minden található itt. Szabó Péter r.tábornok, volt újpesti kapitány és RSZVSZ vezető, anno magával vitte az Ó utcába gépkocsivezetőnek Virág Zolit. Majd egy szép napon szolgálati verdájával, melyet nem a gépkocsivezető, hanem ő vezetett, legalább 50 km-el gyorsabban ment a megengedettnél. Ócsa közelében 2001. március 6-án kora este történt a tragédia. A szolgálati Opel ütközött az eléje kanyarodó tehergépkocsival. Zoli, aki még negyven éves sem volt, nem volt bekötve, kirepült a kocsiból s a helyszínen meghalt. Az IFA vezetője 8 napon belüli sérüléseket, könnyebb zúzódásokat szenvedett. A szolgálati gépkocsit vezető tábornok agyrázkódást szenvedett és jobb könyöke eltört. A főrendőr Szabó csak nem ittasan vezetett? Reméljük, hogy nem. PP tudja, majd megmondja.

A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal Szabó Péter, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának (RSZVSZ) – a rendőrség belső elhárításának – parancsnoki posztjáról felmentett rendőrtábornoka ellen vádat emelt. A főrendőrnek halált okozó ittas járművezetése miatt kellett felelnie a bíróság előtt, de az autójával összeütköző IFA vezetője, K. Tibor ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ügyészség.

Legfőbb Ügyész Úr! Nem az érdekel, hogy Szabó tábornok szomszédja volt-e, vagy csókosa a belügyérnek. Nem érdekel, hogy Szabó tábornoknak volt-e doktori címre jogosító végzettsége, vagy sem. De az érdekel, hogy kacsa-e az a hír, mely szerint eltűnt az ügyben a vérminta, az meg főleg, hogy a bizonyítottság esetén 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható ügynek mi lett a jogerős vége, hiszen eltelt már több mint tizenöt esztendő, és most sem tudni pontosan. PP tudja, majd megmondja.

Pintér korábbi cégének állami megrendelései sem keltettek feltűnést

Naná, hogy ezek után Pintér korábbi cégének állami megrendelései sem keltettek feltűnést a törvényesség legfőbb őreinek, főleg, hogy az említett Szabó némelyik cégben tulajdonos is. A Fővárosi Közlekedési Felügyelet – Magyar Rádió – MÁV Igazgatóság – Honvédelmi Minisztérium – Környezetvédelmi Minisztérium – Magyar Államkincstár – Magyar Posta, Hírközlési Főfelügyelet – Művészetek Palotája – Magyar Villamos Művek állami megrendeléseit említhetnénk . (Ha kihagytam volna valamit, pótold kommentben…) Hagyjuk is a többi sáros ügyet, az MNB-s költekezéseket, a brókereket, a közbeszerzéseket, meg a föld és trafik mutyikat. Majd ha román lesz a korrupció ellenes ügyészség vezetője, vagy esetleg horvát, nem bánom, lehet tőlem akár milánói is, majd akkor talán.

Egy kerületi ügyész annak idején azt kérdezte tőlem egy orgazdaság kapcsán, hogy mennyit ér a szakértő szerint az eljárás tárgyát képező lopott autó. Egy millió kétszázezret válaszoltam. És mennyiért vette meg a gyanúsított, volt a következő kérdés. Négyszázezerért válaszoltam. Akkor orgazda, volt a summás magyarázat. Persze Polt szerint fordítva egészen más a helyzet. Szerinte lehet büntetlenül továbbadni ötszázezer karórát, melyet 70 milláért vásároltak, egy vanuatui offshore cég közreműködésével 350 milláért. Aztán ugyanezekre az órákra közbeszerzési pályázatot írtak ki, a pályázatra alvállalkozóként Globe Trotters Kft. néven céget alapítottak, majd az órákat 402 millió forintért eladták a Millenáris Kht.-nek. Tudod követni? Azt pedig, hogy aztán az órákat ingyen szétosztották, már meg sem említem, nem csavarnám tovább a történetet. A törvényi tényállás hibádzott az egészben, nem a történeti. Tudod követni polgártárs, emlékezel még ezekre a nem túl távoli, de mégis régvolt történetekre? A megkajált Ibrahimot és társait hagyjuk. A friss lenyúlásokat meg úgy is tudja már mindenki! PP is tudja, csak nem mondja.


A vészhelyzet hozza össze az embereket

Továbbra is az a parancs, hogy gátat nem adunk fel, harsogta a pávatáncos szerteszét még árvíz idején. Mintha ezen, meg rajta múlott volna! Még a természeti katasztrófát is, mint akár most a menekülthelyzetet, arra használta fel, hogy hatalmát erősítse. Pfuj! Hiszen az önkénteseken és nem rajta múlt már akkor is minden. De ők nem a kormány önkéntesei voltak ám, hanem a nemzeté. Azé a nemzeté, melyet a jobboldali populista jelenlegi kormány intézkedéseivel, futószalagon történő törvénygyártásával, puszta létével oly mértékben megosztott már, mint még soha egyetlen magyar kormány sem az újkori történelemben. A vészhelyzet hozta össze az önkénteseket. A vészhelyzet, amit az árvíz okozott. Most sem lesz ez másképp, amikor az önkényuralmat gyakorló kormányt kell majd megbuktatni. Most is összehozza majd az önkénteseket az a vészhelyzet, amit az illiberális államépítők teremtettek hatalomgyakorlásukkal! PP is tudja, csak nem mondja.

A félázsiai kabinet, csókos holdudvarával együtt vészhelyzetet teremtett

A félázsiai, világnemzeti ábrándokat szavaló, trükkös kommunikációval operáló szabadságharcos kabinet, csókos holdudvarával együtt vészhelyzetet teremtett itt rendesen az elmúlt esztendőkben is. Felforgatta mindazt, ami a fékek és egyensúlyok rendszerét jelentette, társadalmi, gazdasági és kulturális szinten egyaránt. Vihar előtti helyzet van! Most aztán, az eddigi tüntetések után és a pénteki előtt emlékezhetnek arra, hogy mire képesek az önkéntesek, a civilek, ráadásul még ellenzéki pártok is ott vannak soraikban! A parlament.hu-n már olvasható Polt Péter hivatalos beszámolója saját és a Legfőbb Ügyészség 2016-os tevékenységéről, a dokumentumban sok más mellett egy egészen hosszú rész szól a magyarországi korrupcióról. A tényeket PP tudja, csak nem mondja.

Felköthetik az illiberálisok azt a bizonyost 2018-ra! Lesz, ne mulass! Választások után olyan vagyon bevallásokat kell majd itt tenni, amilyet nem látott még a világ!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here