Kubatov Gábor, a Fidesz választási győzelmeinek egyik fő biztosítékának megalkotója, vagy ahogy a népnyelv nevezi a listás, figyelemelterelésbe kezdett. Mi másra lehetne vélni, hogy az egyébként nyilvánosságkerülő, -oly annyira, hogy mint képviselő még soha fel nem szólalt az országházában-  politikai celeb, most váratlanul nyilatkozott, és nem FTC ügyben.

Kubatov  vasárnapi újságja

Azért is lesz minden korábbinál fontosabb a május 26-i európai parlamenti (EP-) választás, mert törekvések vannak Európa tradícióinak, keresztény alapjainak megváltoztatására. “Szinte erőszakot vesznek rajtunk és ránk akarják erőltetni a migránsokat” – fogalmazott a Fidesz alelnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

- Hirdetés -

A kormánypárti politikus kijelentette, nagyon nehéz tudomásul venni, hogy Európában Soros Györgynek nagyobb befolyása van, mint 6-8-10 európai országnak. “Ha hallgatunk, akkor ebből nem lesz változás” – mondta.
Kubatov Gábor , úgy tűnik, nemcsak a listázás, de a demagógia mestere is  ”

“Miközben Soros György azt követeli, hogy Európában nyissák ki a határokat, addig amerikai házát négyméteres kőkerítés veszi körül. “Érthető, félti a családját, de ő azt nem érti meg, hogy mi is féltjük a családunkat” – mondta a Fidesz alelnöke.

Tovább épül a lista

A politikus szólt arról is, hogy a Fidesz az EP-kampányban folytatja a támogató aláírások gyűjtését, hogy minél erősebb üzenetet küldhessenek Brüsszelnek: a bevándorlás kezeléséről más elképzeléseik vannak.
Kubatov Gábor állítja  nemcsak a kormánypárt szavazói fejezik ki támogatásukat aláírásukkal, a bevándorlás kérdése ugyanis olyan nemzeti ügy, amely minden józanul gondolkodó embert érint.
Kiemelte, – bár ez nem igaz, hiszen megtorpant a folyamat- a bevándorlás ma Európa legfontosabb kérdése, ami az európai politikai pártcsaládokon is teljesen átível.

Demagógia-cunami

Elmondta, egész Európa átalakulóban van, Nyugat-Európában romlik a közbiztonság. Felhívta a figyelmet a nők elleni erőszak, a megnövekedett antiszemitizmus, a terrorcselekmények és az európai keresztényüldözés problémájára. Utóbbira példaként említette, hogy Franciaországban január óta hatvanhat keresztény templomot támadtak és rongáltak meg.
Kubatov Gábor megerősítette, a Fidesz nem árul zsákbamacskát a kampányban, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programjában világossá tette szándékait.
Ezek közül a legfontosabb, hogy a migráció kezelését nemzeti hatáskörben kell tartani – mondta a kormánypárti politikus, hozzátéve, régi követelésük az is, hogy ne legyen kötelező kvóta.
A Fidesz emellett követeli, hogy rászoruló emberek csak hivatalos papírokkal érkezhessenek Európába. Ennek oka, hogy a Magyarországon letartóztatott, terrorcselekmény elkövetésével gyanúsított Haszan F. is hamis papírokkal érkezett, egy olyan kártyával a zsebében, amelyet az Európai Unió havonta 150 ezer forinttal töltött fel – mondta a migránskártyára utalva Kubatov Gábor.
Szólt arról is: meg kell szüntetni, hogy “a Soros György kezében lévő”, unió által finanszírozott civil szervezetek intézzék a migrációs kérdéseket. Emellett meg kell védeni a keresztény közösségeket, az unió intézményeinek élére pedig olyan vezetőket kell választani, akik a bevándorlás kérdésében úgy gondolják, a határokat le kell zárni, a bajba jutott embereket pedig saját országukban kell segíteni.

Végezetül kitért a hét gumicsontjára

Kubatov Gábor az interjúban a rendszerváltás óta példátlannak nevezte – elfeledve Kövér László panelprolizását- a szocialista Bangóné Borbély Ildikó napokban tett nyilatkozatát, azt sem említette meg, hogy az politikus azóta elnézést kért a félreérthető fogalmazásért
A Fidesz alelnöke szerint nincs helye a parlamentben annak, aki ilyen stílusban beszél több millió emberről, ezért abban reménykedik, hogy Bangóné Borbély Ildikó levonja a konzekvenciákat és lemond mandátumáról. Ez utóbbi mondat is jól mutatja, a kettős mércét, hiszen, sem Pócs  sem Simóka fideszes képviselő köztörvényes ügyeit nem tartja olyan megbocsáthatatlannak, mint egy valóban félresikerült mondatott.

Kapcsolódó

Csöngetnek… ki lehet az? Ja, csak egy Kubatov-önkormányzat-megbízott jött aláíratni Orbán hétpontosát!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét