Kunetz Zsombor doktor Parragh László -a vállalkozók cserágnese- "pofátlanságáról".... - Városi Kurír

Sorting by

×

Kunetz Zsombor doktor Parragh László -a vállalkozók cserágnese- “pofátlanságáról”….

A 2000-es évek elején a fővárosban elindult egy, a tűzoltósággal közös projekt, amely keretében orvosokat és ápolókat képeztek ki alapfokú tűzoltótanfolyamon azért, hogy a tűzoltókkal együtt vonulva olyan helyeken is tudják biztosítani a magas szintű egészségügyi ellátást, ahová a mentőszolgálat dolgozói nem léphetnek be – írja közösségi oldalán Dr. Kunetz Zsombor.

Hirdetés

Komoly tapasztalatot és tudást szereztem ott,

illetve később a százhalombattai MOL finomítóban, ahol a létesítményi tűzoltókkal dolgoztam együtt évekig. Ezért is találom meglehetősen pofátlannak Parragh László – a vállalkozók cserágnesének – szavait a Népszava interjúban:

“De sokféle motiváció létezik: a tanároknak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek. Minden egyes szakmánál más és más. Egy tűzoltót motiválhat a társadalmi megbecsültség és az adrenalin-löket.”

Mert az adrenalinon kívül még van ott pár dolog, ott van nekik például a több száz fokos hő is, meg például a por, a füst és a folyamatos életveszély is. Az alábbi cikkben olvasható az a megdöbbentő tény, hogy a tűzoltók szolgálat közbeni halálozásának 45 százalékban kardiovaszkuláris, azaz szív-érrendszeri oka volt. Köszönhetően az adrenalin hatásának is, amely egy-egy riasztás alkalmával pillanatok alatt önti el az embert, és csak órák múlva tér vissza az alapállapotába.

Szemben az adrenalinnal!

Nem mellesleg a Fővárosban a 2000-es évek elején éppen ennek az adrenalin löketnek a csökkentése érdekében vezették azt be, hogy a riasztást nem durva csengőhang, hanem először egy lámpa felgyulladása, majd egy semleges, kellemes zene kíséri. Nem véletlen, hogy ez a munka az egyik legveszélyesebb munka a világon, amit a kulturáltabb világban nem adrenalinnal, hanem megfelelő összegű fizetéssel szoktak honorálni, és megfelelő munkakörülményekkel.

Itt meg aztán jött a katasztrófavédelem ezek helyett

De mit is tudhat erről az az elkényelmesedett, tespedt alkatú csempeárus, akinek a fizikai aktivitása valószínűleg kimerül abban, hogy reggelente felveszi a tizenmilliós Rolexét, este meg le.”

(Dudás Pétertől)

Kapcsolódó

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.