Kunhalmi a totális ellenzéki összefogás felé kormányozná az MSZP-t

Júniusban választ új vezetést a Magyar Szocialista Párt. Az elnöki tisztségért eséllyel Tóth Bertalan frakcióvezető és Kunhalmi Ágnes budapesti elnök, országgyűlési képviselő mérkőzhet meg.

Kunhalmi a hvg.hu-nak adott interjúban egyebek között arról beszélt, hogy nem az elit áll mögötte.

“… április 8-án többen szavaztak a változásra, mint a kormány fennmaradására, ennek ellenére kétharmaduk lett. Ez egy torz választási rendszer következménye is, ami bár jogilag legitim, erkölcsileg illegitim helyzethez és kormányzáshoz vezet. Most ennek a többségnek kell hangot adni. Ezt a többséget hagyhatjuk magára. A pártok sorsa sokadlagos kérdés. Az egyébként eldőlt, hogy a Párbeszéddel fenntartjuk a szövetségi politikát.”

“A valódi ügy az, hogy mit lehet kezdeni egy kisebbségből kétharmadot szerző párttal, hogyan lehet a társadalom többségének erejét politikává formálni. Fölösleges ködösíteni: ez most nem sikerült, pedig megvolt a többség.”

“A következő években fel kell építeni a mai Magyarországot meghaladni képes ideát, hálózatot és annak eléréséhez szükséges közösséget. Egyértelművé formálni, hogy ki Orbán igazi ellenfele és meg kell értetni, hogy a fideszes rombolással és gyűlölettel szemben hogyan néz ki egy igazságos és valódi fejlődésre képes Magyarország.”

“A jó politika irányában szerintem nagyjából egyetértünk, így azt kell megoldani, hogy ezt milyen közösen elfogadott, egységes formában lehet jelöltként, politikai szervezetként képviselni.”

“A Jobbik szerintem egy szélsőséges gyökerű párt, amelyik csak azért tűnik ellenzéknek, mert Orbán extrém szélsőjobbos politikája zárójelbe tette őket a jobboldalon. Simán el tudom képzelni, hogy vannak ügyek, amikben a Jobbik képviselői jóval közelebb állnak a Fideszhez, mint bármi máshoz.”

“Orbánnak továbbra is az a célja, hogy az ellenzéket darabokban tartsa, és üldözni fog minket, akik megpróbáljuk összefésülni a tábort. Neki tíz évébe telt, hogy hat-hét pártból összerakja a Fideszt egy zászló alatt. Ő felismerte, amit akkor körülötte mások nem, és neki is csak jelentős nehézségek árán sikerült megteremteni a jobboldal egységét.”

“Az oktatás modernizálása a baloldal ajánlatának lényege. Magyarországon is belátható időn belül állások tömegét szünteti majd meg az automatizáció, robotizáció, az egészségügyben, a kereskedelemben, az élet minden területén alapjaiban írja át a szabályokat a technológia fejlődése, miközben az Európai Unió egyre szorosabb együttműködési formákat alakít ki Európa tudásának megosztása és bővítése érdekében. Ehhez képest az Orbán-kormány leépíti az iskolákat, illetve a tudományos gondolkodást megkérdőjelező minisztert nevez ki.”

“A pártelit zöme most sem engem támogat. De remélem, hogy az MSZP közössége, a tagság és a választóink bíznak bennem. Nem a szék a cél,  hanem egy olyan Magyarország, ahol minden gyerek és felnőtt esélyt kap a boldogabb életre.”

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

Kunhalmi: aki normális országot szeretne, a kormányváltásra szavaz

Kunhalmi Ágnes meztelenül hódít – Nyakó rögvest ráismert – ciki, ciki hátán!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük