Lázár János kétségkívül a minél több lábon állás híve. A legújabb próbálkozása, hogy tárlatvezetőnek áll. Eddig ismeretlen oldalát készül kamatoztatni, bár nem tett le arról, hogy ahol csak tudja, nehezíti vetélytársa, Márki-Zay Péter és ezzel szeretett városának polgárai életét.


Lázár, a kultúrember

Közösségi oldalára, ahol igyekszik élete minden közérdeklődésre igényt tartható mozzanatáról tudósítani, ministábjával olyan filmet készíttetett, amin tárlatvezetői minőségében brillírozik:

“Egy új szerep. Kormányinfó előtt nem izgultam ennyire mint most! Köszönöm a hatalmas érdeklődést, így az egy helyett végül három tárlatvezetést szerveztünk.”

Az etűd úgy kezdődik, hogy hosszúnak nem mondható, de tömött sorban érkeznek a látogatók, akiket bevonzott, hogy az ex minisztertől hallhatják, mi tetszik nekik.

Csontváry Kosztka Tivadar úgy tűnik, jól fekszik a regnálónál,

mert csak szuperlatívuszokban szólt róla a botcsinálta műértő.

“Amikor a kortársak teljesen más témát választanak, (…) akkor ő a tanyát festi meg valami hihetetlen professzionizmussal…. A témaválasztás lokális, a kritikusok szerint provinciális…”

Mindeközben vágóképen a teleszájjal örvendő, a megtiszteltetéstől elaléló tárlatvezetésre kiválasztottak láthatók, néha egy-egy festmény kíséretében.

“Nekünk, akik itt az alföldön élünk, kell az a magabiztosság, hogy itt is lehet értéket teremteni. Erre Kosztka rendkívül alkalmas…”

Az internet korában pár kattintás és  …..

A vastapsot követően a látogatóké lett a főszerep, ők mondták el “saját szavaikkal”, hogy mennyire fantasztikus volt a tárlatvezetés.

“Nagyon meg voltam elégedve a tárlatvezetéssel, hiszen attól függetlenül, hogy nem végzett Képzőművészeti Akadémiát, nagyon jó rálátása van bizonyos kiállításokra.”

Egy másik elalélt:

“Rendkívül különleges volt a tárlatvezetés, nagyon sok mindent megtudtunk”

Egy harmadik hasonlóan elégedett műélvező:

Ez a tárlatvezetés volt számomra az egyik legkifejezőbb….

Aki azt várta, hogy az elengedhetetlen sorosozás, migránsozás is beficcen a mondanivalóba, annak csalódni kell, egy szó sem esett róluk.

A betű maradt, a cél változott – mától kaphatók a “Lázár-ládák”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét