Lehidaltam: de nincs, aki felavat!

Ahogyan az várható volt, ezen a hétvégén Közép-Európát benne Magyarországot is elérte a koronavírus-járvány. Országhatáron belül találtak fertőzött iráni diákokat és mintegy félszáz ember karanténba került.

A lappangási idő és a már köztünk lévő még fel nem ismert fertőzöttek miatt villámgyorsan emelkedni fog a betegek száma. Jó, pontosabban rossz példa erre Lombardia, majd szinte teljes Olaszország, ahol komoly intézkedéseket kellett hozni a járvány lehetséges megfékezése miatt.

Magyar földön nem foglalkozunk mi ilyesmivel. A bátor és egyben botor szervezők nem mondanak le nagyobb tömegeket mozgósító eseményeket, sőt…

Nézzük sorjában!

Hadijátékkal emlékeznek az 1849-es szolnoki csatára

“Több nemzet katonái, lovas huszárok, gyalogság, tüzérek csapnak össze az ország egyik legnagyobb létszámú hadijátékán, amellyel az 1849-es csatára emlékeznek Szolnokon szombaton.

A városi ütközet legérdekesebb összecsapását a hagyományőrzők március 7-én, szombaton a Tiszavirág gyaloghíd és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság közötti árterületen tartják.

A hadijátékon mintegy 250 hagyományőrző katona, 18 lovas, 9 ágyú lesz látható. Idén is érkeznek csapatok hazánk különböző tájairól, valamint Csehországból, Lengyelországból.”

Az eseményt nem, hogy nem mondták le, de lényegében semmilyen óvintézkedést sem foganatosítottak.

A NOE jótékonysági hétvégét rendez Margitszigeten

“Kézműves foglalkozások és játékos vetélkedők várják a családokat a sziget Árpád hídhoz közelebbi részén. Több mint 600 családra számítanak a két nap alatt.”

Ahogyan Valuska mondta a Werckmeister harmóniákban: “De Hagelmayer úr, ennek még nincs vége!”

A hab a tortán

“Szombaton 11:30-ra hirdették meg a Magyar Birkózó Szövetség flashmobját.
Mintegy kétszáz fiatal birkózó hidal le egyszerre az olimpiai öt karika alakjában a Puskás Aréna és a BOK Csarnok közötti területen.”

Hétfőtől a Puskás Aréna sem lesz  elég a karanténba vonulóknak…

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Lehidaltam: de nincs, aki felavat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük