Connect with us

Sport

Licit egy különleges F1-es ruhára – A doktor kezdeményezése

d1
Megosztás

Saját maga által viselt és a címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája által is aláírt F1-es versenyruhát, valamint sisakot és kesztyűt bocsát licitre Hetzman T. László, a Forma-1-es autós gyorsasági vb-sorozat állandó magyar főorvosa.

Verstappen által (is) aláírva

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi delegáltja a július 21-én sorra kerülő 39. Magyar Nagydíj apropóján, az SOS Gyermekfalvak által bocsátja árverésre a különleges relikviákat, melyeket a tavalyi idény során használt, így azok az összes F1-es versenyhelyszínt megjárták.
Az SOS Gyermekfalvak hétfői közleménye szerint Verstappen a magyar főorvos személyes felkérésére dedikálta a ruhát, a sisakot, valamint a kesztyűt.

„Amikor tehettem, korábban is támogattam a rászoruló gyermekeket, s mivel néhány hónapja magam is édesapa vagyok, még inkább érzem ennek a fontosságát. Nagyon boldog vagyok, hogy ez a licit az FIA támogatásával megvalósulhat és bízom abban, hogy az SOS Gyermekfalvak révén sok gyermeknek tudunk ezzel segíteni”

– nyilatkozta Hetzman T. László.

A doktor

Már nem ritka, hogy a Forma-1-es paddockban magyarokkal találkozunk a csapatoknál, de most ismét büszke lehet a hazai szurkolóközösség: dr. Hetzman László a 2023-as szezontól az FIA egyik állandó orvosa. Korábban Cambridge-ben dolgozott és oktatott a légimentőknél, 18 évig volt a Honvédkórházban, jelenleg pedig a légimentőknél és a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaságnál tevékenykedik.

Valószínűleg enyhe kifejezés, hogy László sok mindent látott már a külföldi és hazai légimentőknél töltött évek során, önéletrajza sok-sok oldalból áll, a Magyar Nagydíjon mégis óriási alázattal, lelkesedéssel és szemében csillogással mesélt az F1Világ.hu-nak új munkahelyéről és munkaköréről, ahol óriási a tanulási vágya, és alig várja a következő versenyhelyszínt.

f1

Kép: SOS falvak

A felszerelésre már lehet licitálni a https://www.sos.hu/forma1/ webcímen. A 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a július 19-20-21-i hétvégén rendezik a Hungaroringen.

Ezeket olvasta már?

f1,

Szerző