Connect with us

Voks 2024

Ma reggel: két kormányzati szócső, Rétvári és Bakondy, két televíziócsatornán osztotta az igét

rétfalvi, bakondy
Megosztás

Orbán Viktor két fontos szócsöve Rétvári Bence államtitkár és Bakondi György nemzetbiztonsági főtanácsadó testvériesen megosztozott a kormány televíziós zászlóshajóin és „bele kiáltotta” a reggelbe, hogy: vigyázz, jön Brüsszel és a migránshordák, miközben maga Orbán a rádióban mondott hasonló mondatokat. 

A rettegtetés bajnokai

Rétvári Bence

Nonszensz, hogy Magyarországot azért akarja megbírságolni az Európai Bíróság, mert betartja a törvényeket a déli határon; csak egy európai parlamenti fordulat hozhatja el a migrációpártiak visszaszorítását – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Úgy vélte, a bírósági döntés mögött az áll, hogy az Európai Unió fel akarja pörgetni a migrációt, és jogi eszközökkel arra kényszeríteni Magyarországot, hogy ne tudja megvédeni a határt.

Ők azt mondják, legyen humánusabb a bánásmód a déli határon, mi pedig azt mondjuk, mindenkinek be kell tartania a törvényt és nem lehet illegálisan átjönni a zöldhatáron…

Az államtitkár szerint „zsákutca” az a brüsszeli terv, hogy ha az emberek nem értenek egyet a migrációs paktummal, akkor uniós kampányt kell szervezni a meggyőzésükre. Brüsszelben változásra van szükség: az emberek hangjának hangosabbnak kell lennie, mint a brüsszeli bürokraták hangjának – fogalmazott, kiemelve, hogy a június 9-ei EP-választáson lehet ebben a kérdésben változást elérni. Hozzátette:

csak egy EP-beli fordulat hozhatja el a migrációpártiak visszaszorulását és a migrációellenesek megerősödését, az emberek ekkor fognak tudni beleszólni az uniós migrációs politikába.

Bakondi György

A balkáni útvonalon átterelődés figyelhető meg Szlovénia és Horvátország irányába  A rendvédelmi szervek, a műszaki akadályrendszer és a szerb-magyar együttműködés hatására az illegálisan Európába érkezők útvonalában átterelődés figyelhető meg Szlovénia és Horvátország irányába – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a TV2 Mokka című műsorában pénteken.

Bakondi György kiemelte, hogy így is 1300 határsértőt és 26 embercsempészt fogtak el idén. Ez a szám a tavalyihoz képest jelentős csökkenést mutat, de mégis nagyon sok, mert „békeidőszakban” egész évben szokott ennyi lenni, hangsúlyozta, azt is hogy a

„tömeges, erőszakos, nagy létszámban érkező, a szervezett bűnözés által a határra szállított, nagyon gyakran erőszakot alkalmazott migránsokkal szemben műszaki akadályrendszer nélkül sikeresen nem lehet fellépni”.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója megemlítette, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke a Litvániában megépült kerítésről úgy fogalmazott, az a demokráciát védelmezi.

„Az a kerítés valószínűleg egy jó kerítés, a mi kerítésünk egy nem jó kerítés”

– mondta, hozzátéve, hogy miközben a migrációs paktumot nagyon jónak nevezik, a külső határokat őrzik, Litvániában a kerítés a demokráciát is védi, addig Magyarország esetében

„napi 6 millió forint bírsággal tulajdonképpen az európai határokat védő magyar rendőröket hátba támadják. Ez furcsa, az eltérő mércékkel történő megítélésnek a biztos jele”.

Közölte, hogy a magyar határőrizeti gyakorlat miatt, miszerint Magyarország visszaküldi a migránsokat a határ túloldalára és az Európai Unión kívül nyújthatják be menedékkérelmüket, az Európai Unió Bírósága büntetést fog kiszabni. A határozatot június 9-e után hirdetik ki.  Bakondi György szerint fontos lesz a június 9-i választás eredménye, az Európai Parlament és az Európai Bizottság összetétele, mivel ez jelentősen befolyásolja a háborús helyzettel kapcsolatos európai uniós politika felülvizsgálatát, a békére törekvés kialakítását, az illegális migráció kezelését, beleértve „az elhibázott migrációs paktumot”.

Elmondta, hogy az európai emberek biztonságát leginkább szolgáló megoldásokra két javaslata volt a magyar kormánynak. Az egyik, hogy az EU területén kívül nyújtsák be a menedékkérelmüket a bevándorlók és csak az jöhessen be, ami megkapta a menekültstátuszt. A másik szerint a határt őrizni kell, hogy illegálisan, jogellenesen, bűnözők segítségével ne lehessen átlépni. Ha ezt sikerülne megvalósítani, nagy lépés történne – emelte ki.

Ezek után

Ha bárkinek bármilyen kétsége volt eddig a Fidesz másodlagos, az első a „háború vagy béke”, főcsapásvonalát illetően, most már biztos lehet benne, hogy az a nagy arányú kormányzati betelepítés ellensúlyozása érdekében a kampányra újra felkorbácsolták migráns gyűlölet.

(Képünkön, „Egyszer volt egy határszemle„)

Ezeket olvasta már?

rétvári, bakondy

Szerző