Újabb kormányzati (f)osztogatás – Arccal a baráti egyházak felé! – lásd: Magyar Közlöny

A szombat éjszaka megjelent Magyar Közlöny tovább apasztotta a Gazdaságvédelmi Alapot. A kormányhatározatban szereplő 445,4 milliárd forintból az egyházi épített örökség védelmére és egyéb beruházásokra 41,7 milliárd, egyházi közösségi célú programok támogatására 2 milliárd, míg az egyházi közfeladat ellátási és közösségi célú beruházások támogatására 22 milliárd forint fordítható.

A további nagyobb tételek a következők:

  • kiemelt társadalmi igényeken alapuló közútfejlesztések 26,4 milliárd,
  • Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 21,8 milliárd,
  • a koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatás 20 milliárd,
  • az egészségipari vállalatok versenyképességének javítása 15 milliárd forint.

A Központi maradványelszámolási alapból 14 milliárd forintot osztott szét a kormány, ebből 8 milliárddal részesült a rendőrség, míg a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság ebből további 2 milliárd forinthoz jutott.

<<FRISS HÍREINK!>>

A másik szombat éjszakai Magyar Közlönyben a Szakképzési Centrumok által végzett felnőttképzésre hagyott jóvá a kormány további 6,4 milliárd forintot. Az idei költségvetésben erre a célra 5,8 milliárd forint szerepelt.

VIA napi.hu

„Csuhások térdre imához!“

Vajon a 90-es évek elején a parlamentben elhangzott ez a bekiáltás Andrásfalvy Bertalan miniszter beszéde alatt? Erre nincs bizonyíték, hacsak Andrásfalvy Bertalan nyi-latkozatát nem vélhetjük annak:

“… amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezető elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt.”

Az a frakcióvezető akkor, ott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke volt.

Azóta fordult a világ. A Fidesz hatalomra került, szövetséget kötött a történelmi egy-házakkal és vaskos köteg pénzekkel támogatja mind a hitéletet, mind az egyházak oktatási, egészségügyi és karitatív tevékenységét, s e támogatásokkal soha senki senki-nek el nem számol. (Városi Kurír)

Magyar Közlöny

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük