Connect with us

Kerítésen innen

2000 milliárd ( 2.000.000 millió) forint felett a Gazdaságvédelmi Alapból elköltött összeg

kormany
Megosztás

A keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban foglalt kiadási összeggel már 2000 milliárd forint felett jár a Gazdaságvédelmi Alapból elköltött összeg.

A gazdaságvédelmi Alap lényegében egy fekete doboz,

az látszik, hogy mi jön ki belőle, de az nem, hogy mi került bele, és mi van benne.

A portfolio.hu több cikkben is beszámolt arról, hogy az alap kiadási oldala annyira elszaladt, hogy a kiadások fedezetét a hiány növelése adja. A kormány pedig további kiadásokról döntött kedden megjelent határozatával, a Gazdaságvédelmi Alapból. Most 132,35 milliárd (132.350 millió) közforintot „csoportosított át”, így az összeg 2023 milliárd, vagyis 2.023.000.000.000 forint.

Mezei állampolgárként felfoghatatlan az összeg, a lényege, hogy nem tudjuk honnan van és mire megy.

Ízelítőül….

  • 115 milliárd forint értékben a Bártfai-Mager Andrea vezette nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszteri költségvetési soron, a NVTNM tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok tőkeemelése, pótbefizetése jogcímcsoportban beruházásokra jut majd.
  • 10 milliárd forintot kap a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium tőkeemelésre és 5,6 milliárd forint jut a tárcához tartozó kerékpáros létesítmények fejlesztése célokra.
  • Belügyminisztériumnak jutott 2 milliárd forint értékben Kormányzati infokommunikációs szolgáltatások dologi kiadásaira,
  • 980 millió forint ment el az EMMI minisztériumának Egyes szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások fejlesztési támogatására.
  • 2,4 milliárd forint ment az EMMI-nél az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. támogatására.

És a kedvenc, így pandémia idején, amikor Iványi egyházától meg kellett vonni a támogatást……

Egy másik átcsoportosítás következtében a Külgazdasági és Külügyminisztérium 1 milliárd (1.000 millió) forintot juttat Magyarország űrtevékenységével kapcsolatok kiadások finanszírozására.

Forrás

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük