Kerítésen innen

Mától a “füstölgés” jóval drágább mint, tegnap, de nem érdemes megjegyezni, ez csak a kezdet! – Kilőtek a cigaretta árak!

Mától a "füstölgés" jóval drágább mint, tegnap, de nem érdemes megjegyezni, ez csak a kezdet! - Kilőtek a cigaretta árak!

Több, a dohányosok körében népszerű márka ára már átlépte a 2.000 forintot is a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóság (SZTFH) honlapja alapján. Nem érdemes azonban megjegyezni a cigaretta új árát, mert hétről hétre emelkedhet.

Mikortól?

A jogszabályi rendelkezés alapján az árközzétételi kötelezettséggel érintett dohánytermékek

kiskereskedelmi eladási ára hetente legfeljebb kétszer változhat.

Az árak érvénybe lépésének napja – függetlenül attól, hogy az esetleg munkaszüneti nap – hétfő vagy csütörtök lehet.

A kiskereskedelmi eladási árakat az ár érvénybe lépésének napját megelőző munkanapon 12 órától teszi közzé az SZTFH. miniszintnek.

Ne szokja meg ezeket az árakat, mert…

2023 januárjában további emelést vár el az Európai Bizottság, amire két lépcsőben már készül is a magyar kormány, jelenleg a kiskereskedelmi eladási ár 23 százaléka a teher mértéke (de ennek legalább 39,3 ezer forintnak kell lennie), míg júliustól a kiskerár 23,5 százalékára ugrik a szint (a minimum pedig 40,8 ezer forint lesz).  A nemzetközi tapasztalatok alapján lehet, hogy az adóztatás miatt több lesz a hamis termék, amelyek ártalmasabbak az egészségre. Az új technológiák, tehát a hamisítási módszerek is kevésbé kifinomultak lehetnek, ráadásul az állami költségvetések szempontjából is hátrányos eredménnyel járhat az adóztatás.

Kapcsolódó

About Author

Comments (1)

  1. Ősz Gábor

    Jó…és mi van a pékárúvalhússal,stb…az is káros ??? Naprol napra emelik sutyiban..arrol .iért nem irtok ??

Szólj hozzá!