Sorting by

×

Megalázták Szergej Lavrov orosz külügyminisztert

Több diplomata is kivonult a teremből Genfben az ENSZ Leszerelési Konferenciáján, miközben a videón bejelentkező orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov arról beszélt, meg kell akadályozni, hogy Ukrajna atomfegyverekhez jusson. Írta meg az AFP-re hivatkozva a telex.

Beszéde közben a legtöbben kivonultak teremből

Lavrov hétfőn közölte, hogy az EU által bevezetett, minden orosz repülőre vonatkozó légtérzár miatt nem személyesen, hanem virtuálisan vesz részt a keddi ENSZ-ülésen. Bejelentkezésében arról beszélt, hogy valós a veszélye annak, hogy Ukrajna atomfegyverekhez jusson, és ezt meg kell akadályozni.

„Ukrajna még mindig rendelkezik szovjet technológiákkal és az ilyen fegyverek célba juttatásának eszközeivel. Nem mulaszthatjuk el, hogy ne reagáljunk erre a valós veszélyre”

– mondta. Lavrov arról is beszélt, hogy Oroszország számára elfogadhatatlan, hogy több európai ország területén amerikai nukleáris fegyver van.

A beszédet gyér tömeg előtt tartotta, mivel számos diplomata, köztük Franciaország és Nagy-Britannia képviselője is kivonult, hogy tiltakozzon Oroszország ukrajnai inváziója ellen. Lavrov beszéde alatt körbeálltak az ülésterem előtt, és ukrán zászlót tartottak a kezükben.

Ugyanezen az ülésen az ukrán külügyminiszter háborús bűnökkel vádolta meg Oroszországot az országa elleni bombázások miatt

Rendkívüli ülés összehívását kérte az orosz agresszió és a tömegpusztító fegyverek kérdésének megvitatására. Az ülésen korábban az elnök egyperces néma csendet rendelt el az ukrajnai harcok áldozatai emlékére.

Korábban Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter is arról beszélt, szerinte Ukrajna ismét szert tenne atomfegyverre:

„ehhez megvan a felszerelése, technológiája, szakemberei, akik révén komolyabb képességre tehet szert, mint Észak-Korea vagy Irán”.

(Minden a háborúról!)

szergej lavrov

átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.