Háborús napló percről percre 9. – cikkünk folyamatosan frissül

Mára megdőlt, hogy Vlagyimir Putyin álma a villámháborúról nem valósul meg, elhúzódó harcokra számíthatunk, bármit is sulykol az orosz medve, ezért alakítottuk át napi beszámolónkat, „háborús naplóvá”.

Önkormányzati és tanintézményi segítség a menekülteknek

Kedd: 05-25:  Szállás biztosításával, adománygyűjtésekkel, élelmiszerrel és takarókkal, valamint a felajánlásokat fogadó számlaszámok létrehozásával is segítik az önkormányzatok, oktatási intézmények, szervezetek az ukrajnai háború elől Magyarországra menekülőket. A fővárosi önkormányzat folyamatosan segít az ukrajnai háború elől menekülők elszállásolásában – közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel. A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) már megnyitott egyik szállásán 120 menekültet helyeztek el. Többnyire teljes családok érkeztek, gyerekekkel.

Forás

Termonukleáris harcieszköz bevetve

Kedd:06-20 Tiltott termobárikus fegyvert használt az ukrajnai háborúban hétfőn Moszkva, ezt Ukrajna amerikai nagykövete mondta el egy kongresszusi eligazítást követő sajtótájékoztatón. Oksana Markarova újságíróknak arról beszélt, az oroszok vákuumbombát vetettek be, amit tiltanak a genfi egyezmények. Ennek a fegyvernek az a lényege, hogy a levegőből felhasznált oxigén segítségével nagy hatóerejű, nagy rombolásra képes robbanást generál.

A Human Rights Watch szerint vákuumbombát Csecsenföldön is bevetették korábban.

Újabb hatalmas orosz menetoszlop tart Kijev felé

Kedd: 05-40 Az amerikai Maxar Technologies műholdképei alapján jóval nagyobb az orosz konvoj, mint amit korábban látni lehetett. A Maxar – ami eddig is rengeteg felvételt készített az ukrán határon zajló orosz készülődésről – azt is megjegyezte, hogy Fehérororszország déli részén, a határtól nagyjából 32 kilométerre északra további szárazföldi egységeket és helikoptereket észleltek, amelyek az indulásra készülődnek.

(Minden a háborúról!)

háborús napló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük