Újabb fontos városban teljes az ellenzéki összefogás – Faltól-falig koalíció Székesfehérváron is

Megvalósult a teljes ellenzéki összefogás a Fidesszel szemben Székesfehérváron az őszi helyhatósági választásokra – értesült a Népszava.

Közös polgármesterjelöltjük is van

Információink szerint az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az LMP, a Jobbik és Márky-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma is egyezségre jutott: ennek eredményeképpen ősszel a város mind a 14 helyi egyéni választási körzetében egy ellenzéki induló áll majd szemben a Fidesz jelöltjével , és közös ellenzéki kihívója lesz Cser-Palkovics András polgármesternek is. Értesüléseink szerint  -írja Népszava- a most választási szövetséget kötött pártok a jövő héten tartanak sajtótájékoztatót, amelyen nyilvánosságra hozzák a megállapodás részleteit. A képet ugyanakkor még árnyalhatja, hogy elindulhat egy Szövetségben Jobb Fehérvárért nevű civil mozgalom is, amit egy ellenzéki informátorunk „Fideszes álcivileknek” minősített, ennek célja az ellenzéki szavazók megosztása.

Úgy tudjuk, -olvasható a továbbiakban- hogy Veszprémben is összeálltak az ellenzék pártjai. Adná magát, hogy a megyeszékhelyen Kész Zoltánt indítsák, aki most a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöke és mint ismert, 2014-ben ő bontotta le, veszprémi győzelmével a Fidesz-KDNP kétharmados többségét. Tavaly áprilisban is indult, de akkor alulmaradt fideszes aspiránsa ellen. Az MSZP, a Párbeszéd, a DK, az LMP és a Jobbik azonban nem Készben gondolkozik. Mindenesetre a politikus lapunk kérdésére azt mondta: tárgyalnak a pártokkal, „talán csütörtökön többet tudok mondani.”

(Forrás. Népszava)

Kapcsolódó

A kormány ellen tüntettek ellenzéki pártok Székesfehérváron

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük