Kerítésen innenKerítésen túl

Megérkezett az új amerikai nagykövet Budapestre

David Pressman

Az Egyesült Államok Magyarország és a magyar emberek barátja – mondta David Pressman a budapesti amerikai nagykövetség élére jelölt diplomata pénteken.

David Pressman kijelölt nagykövet megérkezett Magyarországra

A diplomata délelőtt érkezett meg Budapestre és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy nehéz időket élünk, és nehéz időkben minden eddiginél fontosabb, hogy a barátok összetartsanak.

Ugyan “nagy lehet a politikai zaj körülöttünk”, de ez egy fontos pillanat a régióban és a világon, és “ahhoz, hogy ezt jól csináljuk, szükségünk van egymásra” – fogalmazott.

Kiemelte: a két ország szövetségesekként küzd együtt a legfontosabb gazdasági és biztonságpolitikai problémák megoldásáért. Minden eddiginél fontosabb, hogy a kétoldalú kapcsolatok a közös értékekre építve erősek legyenek – hangsúlyozta.

Azt mondta, alig várja, hogy együtt dolgozhasson a magyar kormánnyal és minél több magyarral találkozhasson.

Felidézte: évtizedekkel ezelőtt első önálló európai útján a budapesti repülőtérre érkezett, majd egy magyar családnál lakott és magyar barátokkal járta be Európát, így sok szempontból Magyarországon keresztül ismerkedett meg Európával. Ez egy rendkívüli ország, tele sok tehetséges emberrel.

“A 9 éves fiam versenyszerűen gyorskockázik (speedcuber); egy nagyszerű magyar, Rubik Ernő rajongója. És őszintén szólva, a mai politikánk egy kicsit olyan, mint a Rubik-kocka.  Nehéz időket élünk, és nehéz időkben minden eddiginél fontosabb, hogy a barátok összetartsanak.”

David Pressman nyilatkozata végén magyarul azt mondta: “megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek”.

oe Biden amerikai elnök májusban jelentette be, hogy David Pressmant szánja a budapesti nagykövetség élére, jelöltségét júliusban hagyta jóvá a szenátus. A diplomata augusztus 8-án tett hivatali esküt az Egyesült Államok magyarországi nagyköveteként.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás: US Embassy Budapest

Friss híreink

About Author